Dues escoles de Sant Vicenç dels Horts comptaran amb energia neta provinent de plaques fotovoltaiques

12/03/2021 - 08:08

L'escola Sant Josep i el Centre Socioeducatiu Mare de Déu del Rocío s’instal·laran els panlles fotovoltaics per alimentar el consum elèctric i, si tenen excedents de producció, aquesta energia es derivarà a altres edificis com el Molí dels Frares o el Poliesportiu Sant Josep.

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts s’encamina cap a la transició energètica, i l’elaboració del Pla Municipal de Cobertes Fotovoltaiques dona els seus primers fruits. L’Àrea Metropolitana de Barcelona inicia el procediment per instal·lar plaques solars als sostres de l’escola Sant Josep i del Centre Socioeducatiu Mare de Déu del Rocío, amb l’objectiu que aquests equipaments siguin autosuficients energèticament. La inversió estimada és de 180.500 euros, assumida pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

A l’escola Sant Josep la previsió és instal·lar un sistema de plaques fotovoltaiques que generarà una energia total de 158.000 kWh/any; i al centre cívic, de 48.000 kWh/any. L’energia que es generi s’injectarà directament a la xarxa elèctrica i permetrà obtenir un descompte a la factura del subministrament (aproximadament 0,05€ per cada kWh generat per les plaques). D’aquesta manera, l’energia produïda repercutirà de forma directa en un estalvi dels recursos públics.

La regidora de Medi Ambient, María Peláez , ha explicat: “ El compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’ONU i la cura del medi ambient és clar: l’Ajuntament farà les accions necessàries per aconseguir un canvi de model energètic que ens faci ser tots i totes més respectuosos amb el nostre entorn natural ”.

Gràcies als nous comptadors que s’instal·laran, es podrà monitoritzar el consum energètic de cada equipament i saber fins a quin punt són autosuficients. En el cas que l’energia generada per les plaques fotovoltaiques sigui superior a la consumida, aquest excedent es redistribuirà cap a altres edificis municipals propers, com és el cas del Molí dels Frares i del Poliesportiu de Sant Josep, que veuran el seu consum energètic compensat. Les polítiques publiques per mitigar els efectes del canvi climàtic són una prioritat pel govern municipal, tal i com recull el Pla d’Actuació Municipal 2019-2023.


Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Sant Vicenç del Horts inicia els treballs previs per instal·lar plaques fotovoltaiques a l’escola Sant Josep.

Notícia

També entra en funcionament una altra electrolinera, la del carrer d’Àngel Guimerà. A més, recentment l’AMB ha millorat el punt situat al Molí dels Frares i en funcionament des del 2015.

Notícia
Radiografia de l'Autoconsum a Espanya 2024

El ritme d'instal·lació d'autoconsum va caure un 26% el primer trimestre del 2024 al conjunt de l'estat.

Butlletí