DEPANA inicia nous estudis de biodiversitat i gestió a l'espai natural de la punta de la Móra

L'objectiu és augmentar els coneixements científics, tot assegurant la conservació dels hàbitats i evitant la seva explotació no sostenible
Sostenible.cat
23/04/2008 - 00:00

Amb l'objectiu d'augmentar els coneixements científics (terrestres i marins) d'aquest espai natural, tot assegurant la conservació dels hàbitats d'interès comunitari i evitant l'explotació no sostenible d'alguns dels seus recursos, el Projecte de gestió sostenible punta de la Móra porta a terme any rere any un ampli ventall d'estudis de biodiversitat des d'una vessant multidisciplinar.

Actualment, DEPANA està coordinant els grups de treball que duran a terme les tasques de recerca i treball de camp dels estudis de biodiversitat i gestió a l'espai natural per la campanya 2008, a fi de conèixer i avaluar l'estat dels ecosistemes presents a l'espai natural.

Entre el ventall d'estudis científics que es duen a terme, destaquen els estudis de comunitats vegetals i faunístiques de gran interès: com la vegetació de roca, l'inventari de Pancratium maritimum, l'estudi de vegetació dunar, l'estudi de les comunitats d'algues, l'estudi de papallones, etc. Així com aquells destinats a conèixer els impactes als que està sotmès l'espai natural: estudi de capacitat de càrrega de les platges i camí principal, la Proposta d'ordenació dels usos de la zona litoral i marina, l'estudi de freqüentació i tipologia d'usuaris a l'espai natural, etc.

Durant aquesta primavera i l'estiu es durà a terme el treball de camp corresponent a cada un dels estudis, i una vegada finalitzada aquesta fase, s'iniciarà el treball d'anàlisi de dades, discussió dels resultats i formulació de conclusions.

DEPANA disposa dels resultats dels estudis de biodiversitat del 2007 i d'anys anteriors, que poden ser consultats per totes aquelles persones interessades.

(P)

Font: Depana

L'espai d'interès natural de la punta de la Móra

L'espai natural de la punta de la Móra és una porció de costa situada al llevant de la ciutat de Tarragona. Actualment és un dels pocs fragments del litoral català que no ha sofert l'acció transformadora de les activitats turístiques i industrials. La intervenció humana sobre l'espai natural, tot i ser molt antiga, no ha suposat doncs la seva destrucció.

Relacionats

Butlletí