'Cuc de Macaon'de David Marfil, 1er premi del 28è Concurs de Fotografia Naturalista

Font: Associació de Naturalistes de Girona
23/11/2015 - 00:00
Un total de 838 fotografies han participat a l'edició 2015 del Concurs de Fotografia Naturalista que organitza l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), el que significa un augment de la participació del 30% respecte l'any anterior. En aquesta edició s'ha mantingut el format Instagram, que es va adoptar l'any passat amb l'objectiu d'aprofitar els beneficis de les noves tecnologies i facilitar la participació de totes les persones interessades en la fotografia naturalista, expertes o amateurs.

Per categories, s'han presentat 389 fotografies a la categoria General, 222 a la categoria Aigua, Natura i Costa Brava, 101 a la categoria Riu Ter, 47 a la categoria Mobilitat Sostenible i 45 fotografies a la categoria Foto Denúncia.

L'ANG es mostra molt satisfeta amb l'augment del nombre de participants i de fotografies d'aquesta edició, i a més, destaca la qualitat de les imatges rebudes.

Categoria General: PRIMER PREMI, de 400 €, trofeu i diploma a la fotografia titulada: "Cuc de Macaon" de David Marfil Raurell.

Categoria Aigua, Natura I Costa Brava: PRIMER PREMI, de 400 euros a la fotografia titulada: "Bellesa perillosa" de Anna-Maria Canudas Teixidó ; SEGON PREMI, de 200 euros a la fotografia titulada: "Solta el blau" de David Marfil Raurell.

Categoria Riu Ter: PRIMER PREMI, de 200 euros, diploma a la fotografia titulada: "Blue calm" de Xose Manuel Casal Luis ; SEGON PREMI, de 150 euros i diploma a la fotografia titulada: "Sau" de Santa Pou Casasas ; TERCER PREMI, de 100 euros i diploma a la fotografia titulada: "Merla d'aigua al Pont de la Barca de Girona" de Miguel Angel Fuents Rosúa.

Categoria Foto-Denúncia: PRIMER PREMI, de 100 euros i diploma a la fotografia titulada: "Cigüeña accidentada en el nido" de Eduardo Blanco Mendizabal. Categoria Mobilitat Sostenible: PRIMER PREMI: un lot de productes per la bicicleta, una anualitat d'associat a Mou-te en bici i diploma "Vida sostenible musical" de Sergio López.

Com a novetat en aquesta edició, i per celebrar els més de 500 seguidors a Instagram de l'ANG, els participants del concurs també han pogut optar al sorteig d'un menú de migdia i accés al Spa de l'Hotel & Spa "LA CENTRAL" de Maçanet de Cabrenys. El jurat que ha fet la selecció de les 25 fotografies finalistes i premiades ha estat format per Xevi Güell (fotògraf professional), Joan Font (naturalista i fotògraf), Judit Iglesias (sòcia de l'Associació de Naturalistes de Girona), Ponç Feliu (membre del Consorci del Ter) i Carles Borrell (fotògraf professional i membre de la Plataforma Moute en Bici).

L'exposició de les fotografies finalistes i premiades en el 28è Concurs de Fotografia Naturalista es podrà visitar a partir del mes de gener de 2016. Les dates i llocs es concretaran pròximament a la pagina web: www.naturalistesgirona.org/fotografia. En aquest lloc web també es podran consultar les imatges que formen part de l'exposició.

El Concurs de Fotografia Naturalista està organitzat per l'Associació de Naturalistes de Girona, amb el suport de l'Ajuntament de Girona, el Consorci Costa Brava, el Consorci del Ter i la Plataforma Mou-te en Bici. Compta amb la col·laboració d'AEFONA, la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura, Picapedrers i Marbristes Balliu, l'Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona, Microgestió, el portal www.fotonatura.org i la Generalitat de Catalunya.

Podeu veure les fotografies guanyadores i finalistes a aquest enllaç.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí