Crida per trobar idees innovadores per generar ombra a l’espai públic de Barcelona

06/07/2023 - 16:26

L’objectiu és ajudar a reduir la calor per protegir la salut del veïnat davant els efectes del canvi climàtic. Els projectes es poden presentar fins al 14 de juliol i les propostes guanyadores es testaran el 2024.

Empreses, start-ups, centres d’investigació, universitats i associacions poden presentar propostes amb un cost d’entre 80.000 i 125.000 euros, i les escollides rebran una subvenció de fins al 80% amb un màxim de 100.000 euros.

Els projectes s’emmarcaran en tres categories: carrers convencionals, àrees de joc infantil i espais de gran superfície, com per exemple places o grans avingudes.

Com han de ser les estructures d’ombra?

  • Temporals i adaptables als diferents espais.
  • Durables i respectuoses amb el medi ambient.
  • Fàcils de muntar, mantenir i emmagatzemar.
  • Compatibles amb la seguretat i l’accessibilitat de les zones ombrades.

L’objectiu és avançar pel que fa a l’adaptació de la ciutat davant els efectes del canvi climàtic. En concret, es pretén reduir la calor i millorar el confort tèrmic per protegir la salut i la qualitat de vida del veïnat.
 


 

Relacionats

Acte
12/12/2023 - 10:00
Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya Carrer del Foc, 57, 08038 Barcelona
Notícia

El meteoròleg de TV3 Tomàs Molina ha estat l'encarregat de presentar l'acte.

Article

Els jardins de Can Pahissa de Vilanova i la Geltrí es converteixen en un espai de refugi climàtic d'accés públic. L'espai obre cada matí, de dilluns a divendres, i anirà incorporant elements per millorar el confort.​

Butlletí