Conveni entre la Diputació de Barcelona i AHDMA per fer la recollida selectiva dels olis de cuina

L'acord pretén evitar que aquest residu acabi a la xarxa de clavegueram
Redacció
29/04/2010

Els diputats de Medi Ambient i Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Joan Antoni Baron i Montserrat Ballarín, i la presidenta de l'Associació Hispànica Discapacitats Manos Abiertas (AHDMA), Desiree Luque, han signat aquest dijous un conveni de col·laboració per a donar suport a la recollida selectiva dels olis de cuina.

L'acord pretén resoldre un dels problemes de recollida selectiva de residus com són els olis de cuina (tant a nivell domèstic com de restauració, escoles, comerços, etc.) ja que, malgrat ser un residu valoritzable, la majoria acaba abocant-se a les aigüeres, provocant problemes a la xarxa de clavegueram i a les plantes de depuració. En aquest sentit, el diputat de Medi Ambient, Joan Antoni Baron, ha destacat que "gràcies a aquest conveni, convertirem un residu en un recurs".

L'Associació Hispànica Discapacitats Manos Abiertas (AHDMA), dedicada a la inserció laboral de persones amb discapacitat, s'encarregarà de fer la recollida dels olis, la qual cosa suposarà que més de 500 persones treballin en el projecte. La diputada de Benestar Social, Montserrat Ballarín, ha dit que "representa una oportunitat de generar beneficis socials a múltiples nivells ja que fomenta la inclusió social, permet avançar en la sostenibilitat ambiental i enforteix el teixit i el capital social".

El compromís de la Diputació de Barcelona en aquest acord és el de donar suport als ajuntaments de la província perquè puguin fer la recollida dels olis de cuina. El projecte preveu la creació d'un Centre especial de treball i la contractació de persones amb discapacitat en cada municipi com a recollidors d'oli.

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Butlletí