Comença la recollida d'escombraries porta a porta a Santa Coloma de Cervelló

16/11/2022 - 12:00

Santa Coloma de Cervelló ha posat en marxa el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, amb l’objectiu d’incrementar de manera considerable el percentatge de residus que es recuperen al nostre municipi.

D’aquesta manera es podran satisfer les exigències que marca la corresponent directiva europea. La recollida ha començat a les urbanitzitzacions de Sant Roc, Can Via, La Pineda i Cesalpina, i s'ha recollit la fracció orgànica i de paper cartró. La recollida ha començat a les 8 del matí i s’ha realitzat amb normalitat.

Prèviament a l’inici del servei, s’han pintat àrees d’aportació per a les comunitats veïnals de més de sis habitatges on s’hagi considerat recomanable. En algun casos, especialment en aquells amb pendents pronunciats, s’ha considerat oportú instal·lar penjadors per a cubells.

També s’han repartit els contenidors als comerços i s’estan instal·lant els armaris a la via pública —fabricats amb plàstics reutilitzats— per a l’emmagatzematge dels residus orgànics del comerç.

Per la seva banda, la ciutadania ha respost de manera massiva a la crida feta a la seva participació, i a finals d’octubre el 73 % de la població ja havia recollit els cubells per a dipositar-hi les deixalles.
 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La recollida selectiva de residus es manté en el 70% després d’aquest període d’implantació.

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Article

Les minideixalleries mòbils que s’apropen als barris ara contaminen menys. S'ha substituït el vehicle del servei per un d’elèctric, que se suma al vehicle de gas que fa servir des de la tardor l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Butlletí