Comença la recollida d'escombraries porta a porta a Santa Coloma de Cervelló

16/11/2022 - 12:00

Santa Coloma de Cervelló ha posat en marxa el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, amb l’objectiu d’incrementar de manera considerable el percentatge de residus que es recuperen al nostre municipi.

D’aquesta manera es podran satisfer les exigències que marca la corresponent directiva europea. La recollida ha començat a les urbanitzitzacions de Sant Roc, Can Via, La Pineda i Cesalpina, i s'ha recollit la fracció orgànica i de paper cartró. La recollida ha començat a les 8 del matí i s’ha realitzat amb normalitat.

Prèviament a l’inici del servei, s’han pintat àrees d’aportació per a les comunitats veïnals de més de sis habitatges on s’hagi considerat recomanable. En algun casos, especialment en aquells amb pendents pronunciats, s’ha considerat oportú instal·lar penjadors per a cubells.

També s’han repartit els contenidors als comerços i s’estan instal·lant els armaris a la via pública —fabricats amb plàstics reutilitzats— per a l’emmagatzematge dels residus orgànics del comerç.

Per la seva banda, la ciutadania ha respost de manera massiva a la crida feta a la seva participació, i a finals d’octubre el 73 % de la població ja havia recollit els cubells per a dipositar-hi les deixalles.
 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

El servei es posarà en marxa a partir del 17 de juny al barri del Molí de la Torre i part de Vilafortuny. També s’amplia la recollida porta a porta comercial i s’implanta el sistema d’identificació personal voluntari als contenidors de tot el municipi. 

Notícia

L’Ajuntament de Girona inicia la implementació dels sistemes de recollida de residus amb diferents fases i campanyes informatives

Butlletí