Comença la recollida d'escombraries porta a porta a Santa Coloma de Cervelló

16/11/2022 - 12:00

Santa Coloma de Cervelló ha posat en marxa el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, amb l’objectiu d’incrementar de manera considerable el percentatge de residus que es recuperen al nostre municipi.

D’aquesta manera es podran satisfer les exigències que marca la corresponent directiva europea. La recollida ha començat a les urbanitzitzacions de Sant Roc, Can Via, La Pineda i Cesalpina, i s'ha recollit la fracció orgànica i de paper cartró. La recollida ha començat a les 8 del matí i s’ha realitzat amb normalitat.

Prèviament a l’inici del servei, s’han pintat àrees d’aportació per a les comunitats veïnals de més de sis habitatges on s’hagi considerat recomanable. En algun casos, especialment en aquells amb pendents pronunciats, s’ha considerat oportú instal·lar penjadors per a cubells.

També s’han repartit els contenidors als comerços i s’estan instal·lant els armaris a la via pública —fabricats amb plàstics reutilitzats— per a l’emmagatzematge dels residus orgànics del comerç.

Per la seva banda, la ciutadania ha respost de manera massiva a la crida feta a la seva participació, i a finals d’octubre el 73 % de la població ja havia recollit els cubells per a dipositar-hi les deixalles.
 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Des del moment que comenci a funcionar aquest sistema a cadascun dels barris, s'eliminaran els contenidors dels carrers i camins, contribuint així a la netedat i la imatge del barri.​

Notícia

Els veïns i les veïnes de Santa Coloma tenen fins al dia 15 d’octubre per a apropar-s’hi amb la carta emplenada que han rebut al seu domicili i recollir-hi el material informatiu i els nous cubells que permetran fer ús del nou servei, així com per a resoldre-hi tots els dubtes que puguin tenir sobre el seu funcionament.

Notícia

Flix dobla l'índex de reciclatge de la brossa amb el servei de recollida selectiva porta a porta. El nou sistema incrementa la fracció orgànica, reduïx la resta i permet estalviar costos al consistori

Butlletí