Collbató inicia una campanya d’informació per implantar la recollida porta a porta

Font: Ajuntament de Collbató

13/08/2010

L'àrea de Medi Ambient de Ajuntament de Collbató ha iniciat una campanya d'informació i sensibilització ambiental per implantar la recollida de la fracció orgànica amb el sistema porta a porta. Es pretén així acabar definitivament amb l'hàbit de llançar totes les escombraries en un mateixa bossa, ja que l'empresa encarregada de fer el servei recollirà separadament la fracció orgànica i el rebuig. Evidentment, la resta de deixalles caldrà separar-les i dipositar-les als contenidors de vidre, plàstics i paper o bé portar-les a la deixalleria. Els contenidors amb rodes on fins ara es dipositaven les bosses, desapareixen definitivament a partir del 26 d'octubre.

Amb l'objectiu de facilitar al màxim la informació veïnal, s'ha previst una intensa campanya informativa, subvencionada per l'Agència Catalana de Residus, que durà a terme l'empresa SM-Sistemes Mediambientals. La campanya inclou enquestes telefòniques prèvies, actes informatius puntuals a tots els nuclis del municipi, cursets d'autocompostatge, entrega de documents explicatius directamente al domicili, xerrades exclusives per als grans productors de matèria orgànica (bars i restaurants, menjadors escolars, comerços, etc...), tallers pedagògics escolars, la implantació temporal d'un informador ambiental permanent a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament i també d'un estand mòbil que es situarà als llocs més transitats del municipi. També s'entregarà a tothom un fulletó explicatiu on es detallarà tota la informació relativa al procés.

Finalitzada la campanya, es realitzaran controls aleatoris dels materials dipositats a les bosses d'escombraries, per valorar-ne els efectes, i s'enviaran notes informatives als domicilis on es detectin irregularitats, fins aconseguir l'òptim desenvolupament del sistema.

El 2010 tots els municipis de Catalunya han de posar en marxa la recollida de la matèria orgànica separada de la resta de residus. Tant el Ple del Consell de Medi Ambient com el Ple Municipal, han acordat per unanimitat que el sistema més apropiat per Collbató és el porta a porta.

AdjuntMida
Image icon Font: Ajuntament de Collbató6.52 KB

Relacionats

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans
Notícia

El Pla de gestió del Parc Rural, que va ser presentat als diferents agents públics i privats que l’integren en un acte celebrat a l’Escorxador d’Olesa de Montserrat, vol esdevenir un referent europeu en l’impuls de l’activitat agrària dels territoris rurals.
Notícia

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha iniciat una nova campanya per a la reducció de residus, amb tallers i recursos a les escoles. Aquest més de març s’ofereixen tallers a l’alumnat de primer de primària de totes les escoles del municipi, amb educadores i educadors ambientals.

Butlletí