Collbató inicia una campanya d’informació per implantar la recollida porta a porta

Font: Ajuntament de Collbató

13/08/2010 - 00:00

L'àrea de Medi Ambient de Ajuntament de Collbató ha iniciat una campanya d'informació i sensibilització ambiental per implantar la recollida de la fracció orgànica amb el sistema porta a porta. Es pretén així acabar definitivament amb l'hàbit de llançar totes les escombraries en un mateixa bossa, ja que l'empresa encarregada de fer el servei recollirà separadament la fracció orgànica i el rebuig. Evidentment, la resta de deixalles caldrà separar-les i dipositar-les als contenidors de vidre, plàstics i paper o bé portar-les a la deixalleria. Els contenidors amb rodes on fins ara es dipositaven les bosses, desapareixen definitivament a partir del 26 d'octubre.

Amb l'objectiu de facilitar al màxim la informació veïnal, s'ha previst una intensa campanya informativa, subvencionada per l'Agència Catalana de Residus, que durà a terme l'empresa SM-Sistemes Mediambientals. La campanya inclou enquestes telefòniques prèvies, actes informatius puntuals a tots els nuclis del municipi, cursets d'autocompostatge, entrega de documents explicatius directamente al domicili, xerrades exclusives per als grans productors de matèria orgànica (bars i restaurants, menjadors escolars, comerços, etc...), tallers pedagògics escolars, la implantació temporal d'un informador ambiental permanent a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament i també d'un estand mòbil que es situarà als llocs més transitats del municipi. També s'entregarà a tothom un fulletó explicatiu on es detallarà tota la informació relativa al procés.

Finalitzada la campanya, es realitzaran controls aleatoris dels materials dipositats a les bosses d'escombraries, per valorar-ne els efectes, i s'enviaran notes informatives als domicilis on es detectin irregularitats, fins aconseguir l'òptim desenvolupament del sistema.

El 2010 tots els municipis de Catalunya han de posar en marxa la recollida de la matèria orgànica separada de la resta de residus. Tant el Ple del Consell de Medi Ambient com el Ple Municipal, han acordat per unanimitat que el sistema més apropiat per Collbató és el porta a porta.

AdjuntMida
Image icon Font: Ajuntament de Collbató6.52 KB

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló ha posat en marxa el sistema de recollida d’escombraries porta a porta, amb l’objectiu d’incrementar de manera considerable el percentatge de residus que es recuperen al nostre municipi.

Notícia

La campanya ‘Objectiu Sostenibilitat! Fem el Clic!’ convida a fer un canvi de mentalitat, fomentar el civisme i les conductes responsables i afavorir un canvi d’hàbits.

Article

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

Butlletí