Collbató inicia una campanya d’informació per implantar la recollida porta a porta

Font: Ajuntament de Collbató

13/08/2010

L'àrea de Medi Ambient de Ajuntament de Collbató ha iniciat una campanya d'informació i sensibilització ambiental per implantar la recollida de la fracció orgànica amb el sistema porta a porta. Es pretén així acabar definitivament amb l'hàbit de llançar totes les escombraries en un mateixa bossa, ja que l'empresa encarregada de fer el servei recollirà separadament la fracció orgànica i el rebuig. Evidentment, la resta de deixalles caldrà separar-les i dipositar-les als contenidors de vidre, plàstics i paper o bé portar-les a la deixalleria. Els contenidors amb rodes on fins ara es dipositaven les bosses, desapareixen definitivament a partir del 26 d'octubre.

Amb l'objectiu de facilitar al màxim la informació veïnal, s'ha previst una intensa campanya informativa, subvencionada per l'Agència Catalana de Residus, que durà a terme l'empresa SM-Sistemes Mediambientals. La campanya inclou enquestes telefòniques prèvies, actes informatius puntuals a tots els nuclis del municipi, cursets d'autocompostatge, entrega de documents explicatius directamente al domicili, xerrades exclusives per als grans productors de matèria orgànica (bars i restaurants, menjadors escolars, comerços, etc...), tallers pedagògics escolars, la implantació temporal d'un informador ambiental permanent a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament i també d'un estand mòbil que es situarà als llocs més transitats del municipi. També s'entregarà a tothom un fulletó explicatiu on es detallarà tota la informació relativa al procés.

Finalitzada la campanya, es realitzaran controls aleatoris dels materials dipositats a les bosses d'escombraries, per valorar-ne els efectes, i s'enviaran notes informatives als domicilis on es detectin irregularitats, fins aconseguir l'òptim desenvolupament del sistema.

El 2010 tots els municipis de Catalunya han de posar en marxa la recollida de la matèria orgànica separada de la resta de residus. Tant el Ple del Consell de Medi Ambient com el Ple Municipal, han acordat per unanimitat que el sistema més apropiat per Collbató és el porta a porta.

AdjuntMida
Image icon Font: Ajuntament de Collbató6.52 KB

Relacionats

Notícia

Un any després de la posada en marxa del nou servei de recollida de residus a Collbató el balanç és molt positiu. La implantació de la recollida selectiva porta a porta de les 5 fraccions ha demostrat ser una bona opció, ja que la recollida selectiva ha augmentat, del 60 al 80%, i s’ha reduït la fracció resta gairebé a la meitat, del 40 al 20%.

Article

L'Ajuntament de Cornellà ha inicat l'ampliació de la zona exclusiva per a vianants en més de 13.000 metres quadrats i la xarxa pedalable, en més de 21 quilòmetres. 

Article

El portal mostra de manera atractiva les dades de consum dels equipaments municipals.

Butlletí