Clàusules socials i ambientals per al nou contracte de manteniment de les zones verdes de Sant Cugat

Font: Cugat Mèdia

19/02/2020 - 10:30

Sant Cugat es gastarà 11 milions d'euros en els propers quatre anys en el manteniment de les zones verdes i les jardineres de la ciutat. L'Ajuntament ha adjudicat el nou contracte del servei a quatre empreses, dividides en lots segons el sector territorial. La resolució de l'expedient, que incorpora clàusules socials i ambientals, l'ha aprovat per unanimitat el ple municipal aquest 17 de febrer.

Sant Cugat es gastarà 11 milions d'euros en els propers quatre anys en el manteniment de les zones verdes i les jardineres de la ciutat. L'Ajuntament ha adjudicat el nou contracte del servei a quatre empreses, dividides en lots segons el sector territorial. La resolució de l'expedient, que incorpora clàusules socials i ambientals, l'ha aprovat per unanimitat el ple municipal aquest 17 de febrer.

El contracte s'ha dividit en quatre lots, un dels quals, el quart, s'ha reservat únicament per a centres especials de treball, empreses d'inserció laboral o entitats sense ànim de lucre. El regidor de Serveis Urbans, José Gallardo, s'ha encarregat d'explicar aquestes clàusules. Una de les novetats és que s'obliga les empreses adjudicatàries a utilitzar vehicles i maquinària sostenibles i s'incorpora com a criteri de valoració la seva reducció de la petjada ecològica.

Les adjudicatàries han estat Ambitec Servicios Ambientales (lot 1), Ferrovial Servicios (lot 2), Jardineria el Cedre (lot 3) i la Fundació per a la Inclusió Laboral Àuria (lot 4). Aquesta darrera fundació s'encarregarà del manteniment de les jardineres públiques del municipi i dels patis d'alguns equipaments municipals, com el de la Biblioteca, l'escola de Música, la Casa Mònaco i la Casa Aymat.

Segons les clàusules, aquestes empreses, quan hagin de contractar nou personal, com a mínim un de cada dos treballadors haurà de pertànyer a col·lectius amb dificultats d'inserció del mercat laboral: persones aturades de llarga durada majors de 45 anys i persones que no puguin accedir a la renda mínima d'inserció per no reunir els requisits legals però que es trobin en risc d'exclusió social segons el criteri dels Serveis Socials municipals, amb especial atenció a les dones.

El nou contracte contempla treballs com la neteja de les zones verdes i les jardineres, la sega, el reg, la poda d'arbres, l'eliminació de les males herbes, la reposició d'arbres o els tractaments fitosanitaris. A més, com a novetat s'amplia la plantilla contractada en quatre persones respecte al contracte anterior i s'incorporen nous espais verds a mantenir, com per exemple espais de bosc de Can Sant Joan i el parc de Can Canyameres.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

Sant Cugat s'ha sotmès a un estudi mediambiental per avaluar la qualitat ambiental de l'aire urbà. Els resultats, que determinen que la ciutat és la tercera d'Espanya amb més arbres per persona, s'han exposat en una de les Jornades de Biodiversitat i Ciutat Saludable que organitza l'Ajuntament amb col·laboració amb diversos especialistes en la matèria. D'aquesta manera, s'ha donat a conèixer que, després d'una anàlisi científica duta a terme per la Universitat de Sevilla amb ajuda del laboratori ILERSAP, el nombre d'arbres que figuren al nucli urbà de Sant Cugat influeix positivament en la qualitat de vida dels ciutadans.

Notícia

L’IDAPA, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya i la Universitat de Lleida organitzen el Congrés, que se celebrarà aquest octubre i comptarà amb 3 seus, el Pont de Suert, Amposta i Igualada.

Notícia

La Comissió Europea va adoptar aquest 22 de juny diverses propostes capdavanteres que tenen per objectiu restaurar els ecosistemes del continent i recuperar la natura i la biodiversitat, de les terres agrícoles als mars, els boscos i els entorns urbans. A més, la CE també proposa reduir l’ús i els riscos dels plaguicides químics en un 50% el 2030 com a molt tard. Unes propostes fermes per continuar en el camí del Pacte Verd Europeu per millorar la resiliència i la seguretat del subministrament d’aliments a la UE i al món.

Butlletí