Ciutats més sostenibles amb agricultura urbana

Del 14 al 20 d'octubre se celebra a Barcelona una nova edició de l'Aplec d'agricultura urbana

Font: Xarxanet i Aplec d'Agricultura Urbana

07/10/2019 - 08:00

Els horts són claus per connectar la natura a la ciutat, i per fer de les urbs espais més sostenibles. 

Horts que miren al cel des dels terrats de la ciutat, espais naturalitzats de biodiversitat entre cases i carrers, racons comunitaris per compostar les restes de menjar. Al voltant d'aquests elements la cooperativa Tarpuna, organitza una nova edició de l'Aplec d'agricultura urbana.

Huertos in the sky és una iniciativa que promou la utilització de la superfície dels terrats per a crear horts, amb una doble finalitat ecològica i social. Dilluns 14 d'octubre es podrà visitar l'hort mirant al cel instal·lat a la Barceloneta.

Dimecres 16 l'aplec porta un diàleg entre diverses experiències d'horts d'Alacant, Barcelona i Madrid, al voltant de les formes per promoure biodiversitat a la ciutat, i dels problemes i solucions que solen trobar-se en aquests espais comunitaris. Divendres 18 a la Plaça Carme Monturiol es vol transformar un petit espai de la ciutat, tal com un escocell d'arbre, en un espai ple de plantes i verdor.

Diumenge 20 d'octubre l'aplec conclourà amb una festa a la plaça Massades, al barri de La Sagrera de Barcelona.

Aquestes són algunes de les experiències que componen l'Aplec d'agricultura, esdeveniment coordinar per diverses entitats dedicades a la biodiversitat urbana, com la cooperativa Tarpuna, l'hort Connecthort,Educahorts i la Fundació Miquel Agustí. Es pot consultar el programa complet a la pàgina Agricultura Urbana.cat.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Acte
14/10/2019
Diversos espais a Barcelona
Notícia

El projecte, iniciat l’abril del 2016, s’ha estès a diferents espais de la ciutat, i hi participen sis entitats socials. La iniciativa permet aprofitar terrats en desús d’equipaments municipals i els converteix en una alternativa per al conreu en una ciutat tan densa com Barcelona.

Article

 

Les entitats acidH i Salut Mental Gràcia s'encarreguen de la gestió de l’hort amb una desena d’usuaris que ja han fet una primera collita

Butlletí