Cerdanyola impulsa el reciclatge del vidre entre l'hostaleria

Es repartiran fins a 200 contenidors dissenyats especialment per a l'ús d'aquest sector
Font: Aj. Cerdanyola
18/11/2009
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Una nova campanya, organitzada per l'ajuntament de Cerdanyola, servirà per impulsar la recollida selectiva de vidre entre l'hosteleria i restauració de la ciutat amb la instal·lació de nous contenidors dissenyats especialment per a l'ús d'aquest sector. En total, es repartiran 200 contenidors.

Els nous contenidors varien el seu disseny i capacitat segons les necessitats dels usuaris. Concretament, l'ajuntament ha posat a disposició dels restauradors uns contenidors amb capacitat de 90 i 120 litres amb  tapa oberta i rodes que estaran a l'interior dels establiments; l'altre tipus de contenidor té una capacitat per a  2,7 m3 i un disseny similar al d'un iglú amb una porta especial amb pany per a l'ús de l'hostaler, tot i que també pot ser utilitzat pel ciutadà, i que s'està instal·lant molt a prop dels restaurants.

Paral·lelament a aquesta actuació, el consistori també aporta material divulgatiu per a la seva distribució en aquells llocs on s'implanti aquesta recollida.

Relacionats

Notícia

L’interès dels municipis per la proposta actual d’ampliació es va materialitzar la tardor de l’any passat, amb les primeres reunions entre els cinc ajuntaments del sud del Parc: Castellar del Vallès, Matadepera, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls.

Notícia
Segons dades del nou Observatori de l'Autoconsum a Catalunya
L'EMD de Valldoreix també té instal·lat un sistema d'autogeneració d'energia amb plaques solars / Foto: EMD Valldoreix

En total hi ha 380 instal·lacions a la ciutat que generen 1.629,56 kW de potència, el que significa un 8,5% del total a Catalunya. Segons dades de l'Observatori de l'autoconsum a Catalunya, al país ja se superen els 55MW i les 4.400 instal·lacions, amb un creixement molt significatiu a partir del 2019, en què cada trimestre s'han posat en funcionament un 52% més d'equips d'aquestes característiques que en l'anterior.

Butlletí