Celrà passa de reciclar un 20% a un 80%

El municipi ha deixat d'abocar més de 1.200 tones d'escombraries
Font: elpuntavui.cat
08/02/2015

L'Ajuntament de Celrà ha passat de reciclar un 20% dels seus residus a reciclar-ne un 80%, una xifra que, segons l'alcalde, Gerard Fernàndez, està molt per sobre del percentatge dels països de la UE que més reciclen, com ara Àustria i Alemanya, amb un 63% i un 62%, respectivament. Aquesta ha estat una de les accions més destacades que es va posar en marxa l'abril del 2013, amb la recollida selectiva de residus porta a porta, amb unes xifres "prou eloqüents". En xifres absolutes, el municipi ha deixat d'abocar més de 1.200 tones d'escombraries.

Aquesta, però, no és una acció aïllada, sinó que s'afegeix a la bateria de mesures en política ambiental i en gestió de residus que l'Ajuntament de Celrà està duent a terme aquest mandat. Segons Fernàndez, un altre punt que es busca és optimitzar l'eficiència energètica de tots els edificis de titularitat municipal per fer-los tan autosuficients com sigui possible. En aquest sentit, ja s'han dut a terme accions com la millora dels tancaments de l'ajuntament, el centre cívic i l'escola Aulet. Així com el canvi de la il·luminació a LED del centre cívic, la biblioteca, el pavelló esportiu i una primera fase de l'enllumenat públic -actualment s'està implementant la segona fase.

*Article publicat a El Punt Avui 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: El Punt Avui25.98 KB

Relacionats

Notícia

La primera sessió plenària del nou mandat de la Diputació de Girona s'ha iniciat amb una declaració institucional sobre el canvi climàtic i de suport a la tercera vaga pel clima, que tindrà lloc el proper 27 de setembre. La declaració té per objecte refermar el compromís polític de la Diputació de Girona per solucionar aquest greu problema.

Notícia

El consistori ha organitzat una desena d'activitats entre el 16 i el 22 de setembre per fomentar hàbits de mobilitat segurs, saludables i respectuosos amb el medi ambient. L'acte principal de la iniciativa a la ciutat serà la jornada "Mobilitat elèctrica, mobilitat sostenible", que es farà el 19 de setembre a l'Auditori Josep Irla.

Article

El projecte PECT “Girona, regió sensible a l’aigua” s’erigeix per fer front al risc quantitatiu i qualitatiu de les aigües del Baix Ter.

Butlletí