Celrà passa de reciclar un 20% a un 80%

El municipi ha deixat d'abocar més de 1.200 tones d'escombraries
Font: elpuntavui.cat
08/02/2015 - 00:00

L'Ajuntament de Celrà ha passat de reciclar un 20% dels seus residus a reciclar-ne un 80%, una xifra que, segons l'alcalde, Gerard Fernàndez, està molt per sobre del percentatge dels països de la UE que més reciclen, com ara Àustria i Alemanya, amb un 63% i un 62%, respectivament. Aquesta ha estat una de les accions més destacades que es va posar en marxa l'abril del 2013, amb la recollida selectiva de residus porta a porta, amb unes xifres "prou eloqüents". En xifres absolutes, el municipi ha deixat d'abocar més de 1.200 tones d'escombraries.

Aquesta, però, no és una acció aïllada, sinó que s'afegeix a la bateria de mesures en política ambiental i en gestió de residus que l'Ajuntament de Celrà està duent a terme aquest mandat. Segons Fernàndez, un altre punt que es busca és optimitzar l'eficiència energètica de tots els edificis de titularitat municipal per fer-los tan autosuficients com sigui possible. En aquest sentit, ja s'han dut a terme accions com la millora dels tancaments de l'ajuntament, el centre cívic i l'escola Aulet. Així com el canvi de la il·luminació a LED del centre cívic, la biblioteca, el pavelló esportiu i una primera fase de l'enllumenat públic -actualment s'està implementant la segona fase.

*Article publicat a El Punt Avui 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: El Punt Avui25.98 KB

Relacionats

Notícia
Manlleu serà una de les ciutats convidades

Manlleu serà una de les ciutats convidades

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress se celebrarà al Palau de Fires de Girona entre el 18 i 20 d'abril. Comptarà amb ponències, debats i taules rodones oferint l’experiència en primera persona de ciutats i regions com Pisa, Monza i Treviso, a Itàlia, i Bihor, a Romania

Notícia

Un estudi analitza el parc residencial de les comarques gironines per promoure-hi solucions de rehabilitació energètica

Notícia

L’Ajuntament de Girona instal·la tres noves reixes per filtrar l’aigua que desemboca als rius Onyar i Ter

Butlletí