Celrà passa de reciclar un 20% a un 80%

El municipi ha deixat d'abocar més de 1.200 tones d'escombraries
Font: elpuntavui.cat
08/02/2015 - 00:00

L'Ajuntament de Celrà ha passat de reciclar un 20% dels seus residus a reciclar-ne un 80%, una xifra que, segons l'alcalde, Gerard Fernàndez, està molt per sobre del percentatge dels països de la UE que més reciclen, com ara Àustria i Alemanya, amb un 63% i un 62%, respectivament. Aquesta ha estat una de les accions més destacades que es va posar en marxa l'abril del 2013, amb la recollida selectiva de residus porta a porta, amb unes xifres "prou eloqüents". En xifres absolutes, el municipi ha deixat d'abocar més de 1.200 tones d'escombraries.

Aquesta, però, no és una acció aïllada, sinó que s'afegeix a la bateria de mesures en política ambiental i en gestió de residus que l'Ajuntament de Celrà està duent a terme aquest mandat. Segons Fernàndez, un altre punt que es busca és optimitzar l'eficiència energètica de tots els edificis de titularitat municipal per fer-los tan autosuficients com sigui possible. En aquest sentit, ja s'han dut a terme accions com la millora dels tancaments de l'ajuntament, el centre cívic i l'escola Aulet. Així com el canvi de la il·luminació a LED del centre cívic, la biblioteca, el pavelló esportiu i una primera fase de l'enllumenat públic -actualment s'està implementant la segona fase.

*Article publicat a El Punt Avui 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: El Punt Avui25.98 KB

Relacionats

Article

Descripció del model de comunitats locals d’energia impulsat per la Diputació de Girona a través de instal·lacions solars fotovoltaiques instal·lades en edificis municipals i del foment de l’autoconsum compartit amb la ciutadania.

Notícia

 El consistori comença a aplicar les mesures dictaminades per l’ACA per aconseguir reduir el consum d’aigua en tot l’àmbit de la conca del Ter

Article

El ple ha aprovat la constitució de Cicle de l’Aigua del Ter, SA (CATSA), la societat supramunicipal que s’encarregarà del servei d’abastament i distribució de l’aigua potable i el sanejament

Butlletí