Celrà passa de reciclar un 20% a un 80%

El municipi ha deixat d'abocar més de 1.200 tones d'escombraries
Font: elpuntavui.cat
08/02/2015

L'Ajuntament de Celrà ha passat de reciclar un 20% dels seus residus a reciclar-ne un 80%, una xifra que, segons l'alcalde, Gerard Fernàndez, està molt per sobre del percentatge dels països de la UE que més reciclen, com ara Àustria i Alemanya, amb un 63% i un 62%, respectivament. Aquesta ha estat una de les accions més destacades que es va posar en marxa l'abril del 2013, amb la recollida selectiva de residus porta a porta, amb unes xifres "prou eloqüents". En xifres absolutes, el municipi ha deixat d'abocar més de 1.200 tones d'escombraries.

Aquesta, però, no és una acció aïllada, sinó que s'afegeix a la bateria de mesures en política ambiental i en gestió de residus que l'Ajuntament de Celrà està duent a terme aquest mandat. Segons Fernàndez, un altre punt que es busca és optimitzar l'eficiència energètica de tots els edificis de titularitat municipal per fer-los tan autosuficients com sigui possible. En aquest sentit, ja s'han dut a terme accions com la millora dels tancaments de l'ajuntament, el centre cívic i l'escola Aulet. Així com el canvi de la il·luminació a LED del centre cívic, la biblioteca, el pavelló esportiu i una primera fase de l'enllumenat públic -actualment s'està implementant la segona fase.

*Article publicat a El Punt Avui 

Municipis: 
AdjuntMida
Image icon Foto: El Punt Avui25.98 KB

Relacionats

Notícia

Girona participa en un projecte transfronterer que vol reorientar el sector de la construcció cap a la sostenibilitat i l’eficiència energètica. L’Ajuntament és un dels quatre socis d’aquesta iniciativa, batejada com a Clúster Edificat, que rebrà una injecció de 800.000 euros –el 70%, de fons europeus- i que es durà a terme durant tres anys.

Acte
19/11/2019 - 19:00
Sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona

Butlletí