Celrà acaba el 2013 reciclant més del 80% gràcies al porta a porta

Font: R. VAN EECKHOUT. Diari de Girona
29/01/2014 - 00:00

Celrà va acabar el 2013 reciclant més del 80% de les deixalles que va produir. El 26 d'abril, l'Ajuntament va fer el canvi en el sistema de recollida per passar al servei de porta a porta per les llars de municipi. Des de llavors, Celrà s'ha situat entre els municipis catalans capdavanters en volum de residus reciclats.

L'Ajuntament ha fet una valoració positiva de les dades obtingudes en els set primers mesos d'aplicació, de l'abril al desembre del 2013. El regidor de Medi Ambient, Dani Cornellà, ha afirmart que els resultats "demostren l'esforç de la ciutadania per preservar el medi ambient i deixar un Celrà millor a les generacions properes".

Les dades que ha ofert el consistori reflecteixen que la recollida d'envasos s'ha més que duplicat; el paper i el cartró van igualar les dades de l'any natural anterior; i el vidre probablement doblarà la quantitat recollida en un any sencer. Per contra, les restes orgàniques han disminuït radicalment. Segons les xifres de l'Ajuntament, en un any se n'hauran recollit 250-300 tones, mentre que en els quatre primers mesos de 2013, encara amb el sistema de contenidors, se'n van recollir més de 400, i en tot el 2012, 1.400 tones.

Cornellà va assegurar que cal continuar treballant per conscienciar els veïns i per reduir l'anomenat "turisme d'escombraries", consistent a portar les deixalles als contenidors de municipis veïns, a través d'una tasca informativa constant i, si cal, sancionant les persones que reiteradament hagin estat advertides i continuïn incomplint les normes.

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Girona instal·la les “illes refugi” amb la intenció de potenciar els bancs de llavors i augmentar la biodiversitat. La iniciativa municipal complementa els canvis en la gestió de l’espai que s’han anat realitzant durant els últims anys.

Notícia
Crònica dels 3 dies de trobada a Girona

El 5è #wasteinprogress s'ha celebrat a Girona del 18 al 20 d'abril. Els sistemes eficients de recollida de residus, claus per a assolir els índexs europeus de reciclatge.

Notícia
Manlleu serà una de les ciutats convidades

Manlleu serà una de les ciutats convidades

El Fòrum Internacional de Residus #wasteinprogress se celebrarà al Palau de Fires de Girona entre el 18 i 20 d'abril. Comptarà amb ponències, debats i taules rodones oferint l’experiència en primera persona de ciutats i regions com Pisa, Monza i Treviso, a Itàlia, i Bihor, a Romania

Butlletí