Castelldefels inverteix 2,7 milions en la compra de nova maquinària per a la neteja dels carrers

17/02/2017 - 15:58

Continua el procés cap a la remunicipalització del servei de neteja urbana i recollida de residus, un canvi que persegueix millorar l'eficiència, incorporar avanços tecnològics i afavorir el respecte al medi ambient.

 

El procés per remunicipalitzar el servei de la neteja viària i la recollida de residus a Castelldefels avança. L'Ajuntament ja ho té tot preparat per invertir 2,7 milions d'euros en la compra de maquinària i equips de neteja amb la intenció que puguin estar al carrer a l'abril, la data prevista per iniciar el servei.

L'Ajuntament comprarà 11 màquines escombradores de diferents models per cobrir les necessitats diverses que es presenten en l'activitat de neteja al carrer (voreres i calçades, zones per als vianants, etc). A més s'adquiriran equips manuals com desbrossadores i bufadors elèctrics. La compra de maquinària es completa amb 2 pales lleva neus, 2 espargidores de sal i un equip d'hidroneteja de grafits, així com diferents vehicles de suport. El govern municipal ha convocat un concurs per proveir-se d'aquest material en diferents lots, l'adjudicació dels quals és a punt de tancar-se.

Maquinària

 • 4 escombradores d'aspiració de 5 m3 amb doble penjador
 • 2 escombradores d'aspiració de 5 m3 amb un penjador
 • 1 escombradora d'arrossegament de 5 m3
 • 3 escombradores d'aspiració d'1,5 m3
 • 2 pales llevaneus
 • 1 equip de hidroneteja de grafits
 • 2 kits de fregat de paviment
 • 12 carrets portagalledes de tracció elèctrica
 • 2 desbrossadores elèctriques amb acumulador de corretja
 • 3 desbrossadores elèctriques amb acumulador de motxilla
 • 6 bufadors elèctrics
 • 2 espargidores de sal vehicles mitjans

Tornarà a ser municipal

L'Ajuntament de Castelldefels va iniciar el camí cap a la remunicipalizació del servei de neteja, la recollida de residus i la deixalleria a la ciutat el mes de setembre passat, quan va aprovar inicialment el canvi en la forma de gestió del servei, que serà prestat de forma directa per l'empresa municipal SAC, mitjançant un encàrrec de gestió, a partir de l'abril vinent. Amb la remunicipalizació es vol millorar els serveis actuals, tant de la neteja viària com de la recollida de residus i l'ús de la deixalleria, al mateix temps que es maximitza l'eficiència (més serveis amb reducció de costos).

La prestació directa del servei també permetrà incorporar permanentment innovacions tecnològiques, afavorir la sostenibilitat i el respecte mediambiental (minimitzant la generació de CO2 i fomentant el reciclatge), garantir el manteniment de la plantilla i unes condicions laborals dignes, així com implicar a la ciutadania i fomentar la seva participació. Finalment, a través de la prestació pública de servei es pretén realitzar una gestió transparent, flexible i professional.

Paral·lelament, s'ha dut a terme el procés per a la selecció d'un gerent per a l'empresa municipal que tindrà encomanat el servei de neteja i recollida de residus. En els últims dies s'ha entrevistat a 200 candidats que es van presentar al procés de selecció transparent encomanat a una empresa de contrastada solvència.


 

Categories: 

Relacionats

Article

És el reconeixement físic i simbòlic que Ecovidrio atorga al municipi que més implicació ha demostrat en la campanya "Moviment Banderes Verdes 2021", convertint-se en el referent del reciclatge d'envasos de vidre, la lluita contra el canvi climàtic i la cura de les nostres costes

Notícia

L'Ajuntament de Castelldefels ha iniciat una campanya per conscienciar la població que bona part dels residus que s'aboquen al carrer acaben a les platges i al mar.

Article

Sant Just Desvern redueix en un 30% la quantitat de fracció resta generada a les llars, a través d’un programa individualitzat de sensibilització per a la millora de la gestió de residus i els contenidors intel·ligents. 

Es confirma el resultat positiu de la primera prova pilot a l’Estat Espanyol del projecte LIFE REthinkWASTE juntament amb els contenidors intel·ligents.

La ciutadania valora favorablement la implementació del model GxC (Generació per Coneixement) de comunicació bidireccional mitjançant missatgeria mòbil.

Butlletí