Campanya nadalenca sobre la prevenció de residus

20/12/2016 - 15:02

L’Ajuntament de Rubí ha engegat una campanya de sensibilització sota el títol No t’emboliquis per intentar que la gent visqui el Nadal de forma més sostenible.

De fet, la campanya ja s’ha iniciat perquè una informadora ambiental ha repartit cartells informatius a uns 60 comerços de la ciutat que ensenya com embolicar els regals d’aquestes festes de forma més creativa, però alhora respectant el medi ambient reutilitzant elements per exemple. D’aquesta manera també s’evita l’utilització de grans quantitats de paper.

A més, 13 centres educatius de la nostra ciutat formen part de la iniciativa. Més concretament, 4.563 alumnes d’infantil i primària han rebut un còmic protagonitzat pel Monstre de Paper, que pretén seguir conscienciant als nens i les nenes sobre la prevenció de residus i el malbaratament dels recursos naturals. També s’han  preparat una sèrie d’activitats que realitzaran els estudiants rubinencs.

Una altra acció que es durà a terme dins de l’Ecotaller en clau de RE del proper 17 de desembre es basarà en ensenyar com embolicar un regal amb paper reciclat o amb tela.

I finalment, els dies 16, 17, 22 i 23 de desembre a la plaça Pere Esmendia s’hi instal.laran paradetes on es podran recollir talonaris amb vals de regals immaterials per regalar durant les festes nadalenques.


 

Relacionats

Notícia

Al marró, només l’orgànica. Aquest és el lema de la nova campanya que impulsa l’Ajuntament de Rubí amb l’objectiu de perfeccionar la recollida de la fracció orgànica. Amb aquesta iniciativa es pretén conscienciar la ciutadania que cal reduir la presència de residus impropis ─tots aquells que es llencen a un contenidor que no correspon─ al contenidor marró. I és que aquesta barreja provoca uns costos ambientals i econòmics que afecten a tothom.

Article

L’ús del got reutilitzable, que té un preu de 0,50 euros i és retornable, ja està plenament consolidat

Notícia

En el marc de la Gran Acció de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, es van repartir 'clakis' gratuïts als rubinencs i rubinenques. Els 'clakis' són uns recipients que permeten guardar l’oli a casa per, posteriorment, portar-lo a reciclar, que gestiona l'entitat APDIR.

Butlletí