Calders comença a repartir lots per a la recollida selectiva domèstica

El lot consta de tres bosses per al triatge i un recipient per a l'oli usat
Font: Aj. Calders
28/01/2010
El vostre municipi és també notícia? Envieu les vostres notícies a: redaccio@sostenible.es

Des d'aquesta setmana, l'ajuntament de Calders ha començat a repartir entre els seus veïns i veïnes un lot per a la recollida selectiva domèstica, format per tres bosses per al triatge i un recipient per a la recollida de l'oli vegetal usat. De les tres bosses n'hi ha una de blava per a separar el paper ( paper de diari, cartrons, fulls... ), una de groga per als envasos ( envasos plàstics, llaunes, bosses, paper d'alumini, taps... ) i una tercera per al vidre. Aquestes bosses serveixen per poder fer la tria ja des de casa.

Quant al recipient per l'oli, reutilitzable, incorpora un filtre per evitar que l'oli estigui molt brut. Un cop ple es pot anar a buidar a la deixalleria mòbil o bé a qualsevol de les deixalleries locals del Bages.

Municipis: 

Relacionats

Acte
29/11/2019 - 09:00
Espai Firal, Manresa
Acte
25/11/2019
Espai Ateneu. Biblioteca Salvador Vives Casajuana. C/Creixell, 6. Sant Vicenç de Castellet
Notícia
La mitjana de la recollida selectiva ha estat, l’any 2018, d’un 50%

Aquest bon resultat s’explica pel canvi a models individualitzats de recollida que es van adoptar l’any passat a municipis del Berguedà i l’Anoia, com la recollida porta a porta o les àrees d’aportació tancades. La comarca que selecciona millor és Osona amb un 62%, mentre que l’Anoia i el Moianès generen residus domèstics per sobre de la mitjana de Catalunya.

Butlletí