Breda estrena agent ambiental

01/03/2020 - 08:00

Aquest agent forma part de la xarxa de vigilància ambiental creada pel Consell Comarcal de la Selva amb l’objectiu de donar suport i millorar l’ús i el funcionament dels serveis mediambientals que gestiona l’ens comarcal.

Breda incorpora un agent ambiental, una figura amb la funció de col·laborar amb els serveis municipals relacionats amb la recollida porta a porta i la gestió dels residus. La persona contractada prové del programa “Treball i Formació” del Servei d’Ocupació de Catalunya, destinat a persones majors de 45 anys aturades.

El nou agent ambiental vetllarà per al bon funcionament dels serveis de gestió dels residus, potenciant l’ús de la recollida selectiva de forma correcta. Amb aquest objectiu durà a terme diverses tasques. La més destacada serà la supervisió i assessorament a usuaris de l’ús del servei de recollida porta a porta. Estretament relacionat amb aquest punt està lligada l’organització de parades informatives a les diferents àrees d’emergència i els disseminats del municipi per a potenciar la correcta separació dels residus i la utilització de la bossa compostable. En cas de detecció d’infraccions també col·laborarà amb el servei d’inspecció comarcal, parant especial atenció a la no utilització del servei de recollida porta a porta i l’abandonament de residus. Per altra banda també impulsarà noves iniciatives per a potenciar la recollida selectiva al municipi, amb accions com el recull de suggeriments de veïns i comerciants per a la millora del servei; la promoció de la participació dels visitants al municipi en la correcta separació o la implantació de noves mesures, com la reutilització i la prevenció.

La incorporació del nou agent ambiental suposa una passa més en l’objectiu d’impulsar una gestió de residus encarada cap a la recollida selectiva, el reciclatge i la reutilització.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Des del passat 1 de juliol Palau-solità i Plegamans disposa d’una persona que realitza tasques d’agent cívic i educador ambiental per informar sobre la recollida selectiva de residus, tant a la població com als comerços. El seu horari habitual és de 9 a 14 hores.

Notícia
Foto: Radio Capital

Foto: Radio Capital

El Consell dels Joves decideix realitzar una jornada de recollida de deixalles/plàstics a les platges. Aquesta va ser la proposta més votada el passat més de febrer. La intenció és fer aquesta neteja de platges un cop acabada la temporada d’estiu. La Jornada estarà coordinada per les àrees de Medi Ambient i Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell, dins d’unes Jornades de Medi Ambient de conscienciació que englobarà altres accions.

Notícia

El passat 8 i 9 de febrer, el municipi de Deltebre ha celebrat dues sessions matinals de neteja de les platges del municipi. En total, han estat més de 500 les persones que de manera desinteressada han participat i han permès recollir al voltant de 300 sacs (3.000kg) amb residus de les platges com a conseqüència del pas del temporal Glòria per Deltebre.

Butlletí