'Benvinguts a l'horta', una manera de descobrir i conèixer la feina dels pagesos i els seus productes de qualitat

28/11/2016 - 16:55

L'objectiu d'aquesta activitat és que els ciutadans i ciutadanes de Lleida puguin conèixer de primera mà com és el dia a dia dels pagesos, les fruites, les verdures, les formes de conreu, la maquinària, els processos de manipulació i confecció de productes, entre altres.

Els agricultors i productors de l’Horta de Lleida atansen a la ciutadania la seva activitat a través del programa Benvinguts a l’Horta de Lleida, una iniciativa de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, que es va iniciar el 2011 amb la finalitat de posar en valor l’autèntic pulmó verd de la ciutat, donar a conèixer la feina dels pagesos i difondre aquelles iniciatives agràries que aposten per productes d’alt valor afegit i la venda de proximitat.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha manifestat que aquestes jornades de descoberta de l’Horta tenen com a objectiu posar en valor l’activitat d’una fornada d’agricultors i ramaders que es presenten amb idees innovadores de com pot evolucionar el sector en el seu futur. 

Una de les novetats d’enguany del programa Benvinguts a l’Horta de Lleida és la granja Codi 0, a la partida de Montcada, centrada en la producció d’ous ecològics.

També s'han pogut visitar les finques Fruites Blanc, especialitzada en confitura i sucs de fruita, a la partida de Grenyana; Aromes de Can Rosselló, dedicada al cultiu de lavandes, que té la seu a Copa d’Or; Horta a la Carta, que centra la seva producció en hortalisses ecològiques a la partida de Rufea; Sani Fruits, cooperativa de fruita, a la partida Torres de Sanui, i l’esmentada Codi 0, centrada en la producció d’ous ecològics, a la partida de Montcada.

Les explotacions participants són aquelles que han apostat per un producte agrari amb valor afegit, de qualitat i de comercialització directa.

Els interessats han pogut visitar les diferents explotacions i ser atesos pel responsable de cada explotació. Després d’una visita per la finca, els visitants tindran l’opció de degustar i adquirir els productes elaborats pels mateixos agricultors.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Lleida té la voluntat de convocar una nova edició dels Horts Socials a Rufea i, fins i tot, ampliar-lo a un major nombre de persones, després de l’èxit aconseguit amb aquesta primera experiència que han organitzat de forma transversal les regidories de Medi Ambient i Serveis socials entre famílies del barri de La Mariola.

Acte
28/02/2020
Lleida
Notícia

35 ajuntaments d'arreu d'Espanya han rebut els reconeixement Pajaritas Azules 2020 per l'excel·lència de la seva gestió de la recollida selectiva de paper i cartró per reciclar. Entre aquests diversos de catalans.

Butlletí