'Benvinguts a l'horta', una manera de descobrir i conèixer la feina dels pagesos i els seus productes de qualitat

28/11/2016 - 16:55

L'objectiu d'aquesta activitat és que els ciutadans i ciutadanes de Lleida puguin conèixer de primera mà com és el dia a dia dels pagesos, les fruites, les verdures, les formes de conreu, la maquinària, els processos de manipulació i confecció de productes, entre altres.

Els agricultors i productors de l’Horta de Lleida atansen a la ciutadania la seva activitat a través del programa Benvinguts a l’Horta de Lleida, una iniciativa de la Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, que es va iniciar el 2011 amb la finalitat de posar en valor l’autèntic pulmó verd de la ciutat, donar a conèixer la feina dels pagesos i difondre aquelles iniciatives agràries que aposten per productes d’alt valor afegit i la venda de proximitat.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Horta, Fèlix Larrosa, ha manifestat que aquestes jornades de descoberta de l’Horta tenen com a objectiu posar en valor l’activitat d’una fornada d’agricultors i ramaders que es presenten amb idees innovadores de com pot evolucionar el sector en el seu futur. 

Una de les novetats d’enguany del programa Benvinguts a l’Horta de Lleida és la granja Codi 0, a la partida de Montcada, centrada en la producció d’ous ecològics.

També s'han pogut visitar les finques Fruites Blanc, especialitzada en confitura i sucs de fruita, a la partida de Grenyana; Aromes de Can Rosselló, dedicada al cultiu de lavandes, que té la seu a Copa d’Or; Horta a la Carta, que centra la seva producció en hortalisses ecològiques a la partida de Rufea; Sani Fruits, cooperativa de fruita, a la partida Torres de Sanui, i l’esmentada Codi 0, centrada en la producció d’ous ecològics, a la partida de Montcada.

Les explotacions participants són aquelles que han apostat per un producte agrari amb valor afegit, de qualitat i de comercialització directa.

Els interessats han pogut visitar les diferents explotacions i ser atesos pel responsable de cada explotació. Després d’una visita per la finca, els visitants tindran l’opció de degustar i adquirir els productes elaborats pels mateixos agricultors.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

El programa d’activitats, que es desenvoluparà fins al divendres, 29 de març, vol sensibilitzar a la comunitat educativa de la importància i els valors de l’activitat d’hort escolar i la seva vinculació amb l’Horta de Lleida. Una de les activitats és un dinar a les escoles elaborat amb productes al 100% de l’Horta de Lleida, al qual s’han inscrit onze centres i del qual gaudiran més de 1.600 alumnes.

Notícia

L’acte de Signatura de Compromís amb l’Agenda 21 Escolar de Lleida vol simbolitzar la implicació de cada centre en desenvolupar el seu projecte ambiental per millorar la sostenibilitat de Lleida, i el compromís de la Paeria, representat pel seu alcalde, de donar-los suport en aquest procés d’aprenentatge i sensibilització cap als valors de la sostenibilitat i millora ambiental dels centres.

Notícia

Lleida acull la III Missió Internacional sobre solucions sostenibles per a les ciutats en el marc de la Fira Municipàlia, amb més d’una quarantena de representants de països iberoamericans. Una de les màximes prioritats del consistori lleidatà és contribuir a revertir l’escalfament global, una realitat palpable que ha fet augmentar, en poc més de mig segle, la temperatura mitja anual uns 1,3 graus, ha generat extrems climàtics i ha provocat una disminució notable de les precipitacions i els dies de boira.

Butlletí