Barcelona + Sostenible celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

15/06/2019 - 13:53

La xarxa Barcelona + Sostenible, integrada per més de 1.100 organitzacions que treballen per estendre la cultura de la sostenibilitat a la ciutat de Barcelona, ha celebrat el Dia Mundial del Medi Ambient amb el reconeixement de 10 bones pràctiques desenvolupades per membres de la xarxa.

La celebració, que va tenir lloc el 5 de juny a l’Espai Francesca Bonnemaison de la Diputació de Barcelona, va aplegar més de 150 representants de membres de la xarxa, impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.

Durant el transcurs de l’acte, Barcelona + Sostenible va reconèixer 10 bones pràctiques, una per cada objectiu del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022, desenvolupades per membres de la xarxa l’any 2018.

Entre les pràctiques distingides, hi figuren, per exemple, la instal·lació  de cobertes verdes duta a terme per Eix Verd o l’adaptació de l’edifici municipal de la Casa Orlandai per fer-lo més sostenible. Podeu veure vídeos sobre totes les bones pràctiques premiades clicant aquí.

90 nous membres

A banda del reconeixement a les bones pràctiques, l’acte es va adherir a l’any Margalef, que commemora el centenari del naixement de l’il·lustre ecòleg català Ramon Margalef, amb una ponència a càrrec de Narcís Prat, catedràtic d’Ecologia de la Universitat de Barcelona, que versava sobre sostenibilitat  i es titulava ”La humanitat no va amb bus, sinó amb superreactor”.

Durant la celebració, que va culminar amb una gran foto de família, Barcelona + Sostenible també va donar la benvinguda a les més de 90 organitzacions que s’han afegit a la xarxa des del 5 de juny de l’any passat.

 

L’Ajuntament, tenyit de verd

La il·luminació especial de la façana de l’Ajuntament de Barcelona, que es va tenyir de verd al vespre, va culminar la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient a Barcelona, una jornada que es va viure amb la mirada posada en un futur més sostenible.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia
En el marc del Dia mundial de l'Educació Ambiental

Amb motiu del Dia Mundial de l’Educació Ambiental, la Diputació de Barcelona organitza el proper 23 de gener aquesta jornada que reflexionarà sobre el paper de l’educació ambiental en l’escenari de l’emergència climàtica i dels moviments juvenils que hi estan vinculats.

Article

Un total d'onze escoles de Barcelona plantaran maduixeres amb l'objectiu de mesurar la contaminació de l’aire a la ciutat. Aquests centres educatius formen part del projecte municipal "Refugis Climàtics a les Escoles", que pretén omplir la ciutat d'espais adaptats a les altes temperatures on la ciutadania s’hi pugui refugiar quan hi hagi pics de calor.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona, l'AMB i la Generalitat de Catalunya han donat el tret de sortida a la campanya informativa sobre la zona de baixes emissions Rondes de Barcelona (ZBE Rondes BCN), amb l'objectiu d'informar i recordar a la ciutadania en general, i als usuaris de vehicles privats en particular, l'entrada en vigor a primers d'any de les restriccions de circulació a la ZBE Rondes BCN per als vehicles sense distintiu ambiental de la DGT i les alternatives de què disposen.

Butlletí