Barcelona recull, a Dubai, el premi de bones pràctiques per millorar les condicions de vida

Font: Ajuntament de Barcelona
31/03/2011 - 00:00

Barcelona i el programa "Agenda 21 escolar" han rebut aquest 30 de març, el Premi Internacional de la Municipalitat de Dubai i del programa "Hàbitat de les Nacions Unides" per ser un dels dotze millors programes del món per fomentar, impulsar i promocionar bones pràctiques ambientals a la ciutat.

Aquest guardó és un reconeixement a la tasca que s'ha dut a terme per millorar les condicions de vida i per promoure el desenvolupament sostenible de les comunitats humanes sobre la base de la cooperació internacional mútua.

El programa "Agenda 21 escolar" ha estat escollit entre 46 finalistes seleccionats d'entre 387 candidatures de 90 països.

El premi, dotat amb 30.000 dòlars, l'ha recollit el responsable del Departament d'Educació Ambiental, Fermí Vallbé, i la representant de la secretaria de l'"Agenda 21 escolar", Mireia Abril.

El projecte, que el 2010 va celebrar el desè aniversari, competia amb programes d'eradicació de la pobresa, de desenvolupament econòmic, de gestió i educació ambiental, d'ordenació territorial, de problemes de la infància i la joventut, i d'arquitectura sostenible.

Totes les escoles hi participen
Al programa hi participen tots els centres escolars dels nivells no universitaris, que enguany han estat 352, amb la implicació de 80.000 alumnes i 7.500 professors.

Es tracta d'una iniciativa pionera a Espanya que s'ha estès a ciutats espanyoles, italianes, portugueses i llatinoamericanes.

Durant tot el curs es fan activitats del programa. La darrera d'aquestes ha estat l'acció de Land Art desenvolupada al parc del Turó de la Peira, on s'han construït grans nius escultòrics a partir d'elements naturals, com ara les restes de poda del parc.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí