Barcelona podria extreure molta més aigua freàtica

Font: Betevé

18/01/2024 - 13:53

Del milió de m³ actuals als 20 milions de m³.

Si es pogués potabilitzar tota aquesta aigua subterrània es podria cobrir el 15 % de la demanda anual de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Els recursos hídrics subterranis com ara l’aigua freàtica són com un tresor ocult de la ciutat que es troba just sota els nostres peus. Principalment, aquestes reserves provenen dels aqüífers del Besós i del pla de Barcelona. Fins ara s’utilitza al voltant d’1 hm³ anual, és a dir, un milió de metres cúbics d’aquesta aigua, especialment per el rec o la neteja de carrers, i a curt termini es preveu arribar fins als 4 hm³, però el cert és que encara hi ha camí per recórrer.

Podeu llegir la notícia completa a Betevé.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona tramita per emergència 14,4 milions d’euros per millorar la xarxa d’aigües freàtiques.

Notícia

La neteja de la ciutat ja es fa amb aigua exclusivament freàtica, i ara, a causa de la situació d’excepcionalitat per la sequera, se n’augmenta l’ús als serveis municipals, sobretot, per al reg de supervivència d’arbres i plantes. 

Article

La xarxa de metro de Barcelona, de 125,4 quilòmetres de longitud, rep filtracions constantment, procedents sobretot de la pluja, dels aqüífers i d’altres orígens.

Butlletí