Barcelona estableix un nou conveni per a la reutilització d’equipaments informàtics municipals en desús

19/05/2023 - 10:00

Acord amb l’Associació Pangea per continuar reaprofitant els dispositius informàtics municipals i garantir-ne l’ús per part d’entitats socials i col·lectius vulnerabilitzats. Mitjançant un procés de recondicionament, els equips passen a tenir una segona vida.

La novetat principal d’aquest nou acord és que ara s’amplia l’adhesió al programa a tots els ens adscrits a l’estructura municipal: organismes autònoms locals, entitats públiques empresarials, societats mercantils, consorcis, fundacions i associacions de l’Ajuntament de Barcelona.

Els equips se cedeixen a entitats del Circuit Pangea, la plataforma col·laborativa integrada per iniciatives de l’economia social i solidària, que recullen, restauren i fan la distribució local dels dispositius digitals a les entitats receptores a preus limitats als costos de recondicionament (entre 40 i 120 euros). Els equips no aptes per a la reutilització es reciclaran de manera adequada.

 

Interès social dels col·lectius

Els receptors hauran de ser, prioritàriament, col·lectius d’interès social, com ara cooperatives, fundacions, associacions i entitats sense ànim de lucre, així com equipaments públics o particulars acompanyats de serveis socials, famílies derivades pel Consorci d’Educació, persones o famílies en situació de vulnerabilitat o famílies amb menors a càrrec en període d’escolarització que no disposen d’equipaments informàtics aptes per a l’aprenentatge.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Aquest 2023 s’hi han implicat un total de 24 entitats i part del veïnat, amb més de 333 persones als 5 districtes, el doble de participants que l’any anterior. Un total de 2.671 kg de taronges s’han transformat en melmelada de taronja amarga i s'han convertit en 11.000 pots de 160g. També s’han organitzat 18 tallers sobre sostenibilitat, emergència climàtica i aprofitament alimentari amb la participació de 300 persones d’11 associacions i entitats.

Notícia

El projecte ‘Economia circular comunitària’ sensibilitza sobre la importància d'introduir petits canvis en els nostres hàbits de consum com gestionar els residus o comprar productes de proximitat.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Butlletí