Barcelona celebra el mercat d'intercanvi 'Renova les teves joguines'

Font: Ajuntament de Barcelona
28/11/2013 - 00:00

Del 9 al 20 de desembre se celebra a Barcelona la 1a edició del mercat d'intercanvi 'Renova les teves joguines'. L'objectiu del mercat és promoure la sensibilització ciutadana envers la sostenibilitat de l'entorn i la reducció dels residus, minimitzant amb aquest gest l'impacte ambiental derivat del consum.

Amb l'intercanvi reduïm residus i per tant minimitzem l'impacte ambiental: aconseguim joguines a canvi de donar-ne unes altres que els nostres infants ja no fan servir.

Cal destacar com a valors de l'intercanvi que és una forma d'establir relacions amb altres persones, participar d'un comerç sostenible, dur a terme un consum responsable i educar els nostres infants en el consum responsable i en la cura de les seves joguines.

Com participar?
Només cal triar aquelles joguines que es volen intercanviar, i portar-les als punts d'intercanvi, on se us farà un inventari i us donaran els punts obtinguts per les joguines lliurades, que podreu fer servir el dia de l'intercanvi com a moneda social de canvi per aconseguir altres joguines que trobareu exposades. D'aquesta manera, donareu noves oportunitats a les joguines perquè hi juguin altres infants o persones adultes i vosaltres també n'aconseguireu d'altres que no havíeu tingut mai.

Les joguines han d'estar netes i en bon estat. No s'acceptaran joguines brutes, trencades o deteriorades, ni joguines bèl·liques, així com peluixos o joguines que es donen com a regal publicitari. S'admetran un màxim de 10 jocs o joguines per infant. Totes les joguines han de tenir la marca CE com a prova que acompleixen la normativa europea de seguretat.

El dia de l'intercanvi, cada participant triarà les joguines que es vol endur, segons els punts de què disposi per adquirir-les. Per fer-ho, haurà d'entregar el valor en punts de cada joguina que vulgui fins a esgotar-los. Si us queden punts i no voleu més joguines, podeu regalar-los a qualsevol altre infant al qual potser li'n puguin faltar!

En aquest document adjunt trobareu informació sobre el sistema de punts, així com els punts d'intercanvi i les activitats relacionades.

"Renova les teves joguines" s'emmarca en les accions del "RENOVA" (Renova la teva roba) per al foment del consum conscient i la prevenció de residus, allargant la vida útil dels nostres objectes d'ús quotidià, de forma lúdica, creativa i col·laborativa.

És una iniciativa promoguda per equipaments municipals de l'àmbit del joc i l'educació lúdica de famílies amb infants, liderada per l'Espai Lúdic Ambiental per Famílies Parc de la Ciutadella, amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona.

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí