Barcelona acull la tercera edició de l’Aplec d’agricultura urbana

10/10/2016 - 12:35

El dissabte 15 d’octubre la ciutat de Barcelona serà la seu de la tercera edició de l’Aplec d’agricultura urbana. L’Aplec és una iniciativa única a Catalunya, impulsada per la cooperativa Tarpuna, que pretén connectar a les persones i col·lectius interessats pel cultiu urbà i a l’hora generar una xarxa de treball efectiva entre tots els que practiquen i defensen els projectes d’horts en entorns urbans o periurbans.

Amb aquest objectiu, la jornada de l’Aplec celebrarà un seguit d’activitats: a les 10h s’iniciarà la Bicipol·linització o Bicicletada popular, que realitzarà una ruta pels horts urbans de Barcelona, i que serà l’activitat central de la jornada; a les14h se celebrarà el ja tradicional dinar popular de l’Aplec; i a les 16h es duran a terme diversos tallers adreçats al públic en general sobre els horts urbans i les noves tendències de l’agricultura urbana.

A més de la jornada del 15 d’octubre, l’Aplec té previstes un conjunt d’activats entre el 7 i el 15 d’octubre a Badalona i Lleida, ciutat que se suma enguany a l’Aplec, tant per a promoure l’agricultura a les ciutats, com per compartir aprenentatges i experiències. Les podeu consultar aquí.

Es tracta d’un projecte que treballa l’agricultura urbana considerant tots els aspectes socials, ambientals i agrícoles que aquesta activitat comporta. Té com objectiu divulgar la importància de les activitats agrícoles a les ciutats, tant per millorar les ciutats com la qualitat de vida dels que les habiten, i desenvolupa projectes diversos: educatius, terapèutics, d’inserció, ocupacionals, productius, lleure, etc.

L’Aplec d’agricultura urbana compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i Barcelona Escoles + Sostenibles.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
Article

Resultats de les sessions de les 48h d'agricultura i verd urbà a Barcelona.

Entrevista

Farem tomàquets/hora, igual que fem kilowatts/hora a les cobertes de la ciutat. Amb aquesta imatge provocadora Joan Rieradevall, investigador de l’ICTA i reconegut expert en agricultura urbana, ens mostra la seva visió de la ciutat del futur, i ho fa al mig de l’hort del seu balcó.

Butlletí