Barcelona activa el protocol per situació de sequera en fase de preemergència

30/11/2023 - 16:21

Davant l'agreujament de la situació de sequera, l'Agència Catalana de l'Aigua ha activat un nou escenari (no previst inicialment en el Pla de sequera), per aplicar mesures transitòries i d’adaptació i endarrerir la declaració efectiva d’emergència.

A Barcelona, el grup de treball sobre sequera impulsat per l’Ajuntament de Barcelona amb la participació de totes les administracions i operadors implicats ja s’ha reunit per analitzar aquesta situació de preemergència i les mesures que haurà de prendre la ciutat en cas que les restriccions augmentin les pròximes setmanes.

Aquesta fase no comporta talls de subministrament a les persones, però sí diverses accions per reduir la quantitat d’aigua utilitzada per la ciutadania, les empreses i també pels ajuntaments d’arreu del país. Es complementa amb diverses accions de sensibilització i comunicació a la ciutadania per tal d’aconseguir un estalvi més gran d’aigua.

A efectes pràctics, gràcies a la tasca prèvia feta a la ciutat entre institucions i ciutadania, la nova fase no implica cap afectació a l’abastament domiciliari i la limitació més important que se suma a les establertes en la fase anterior d’excepcionalitat es veurà als camps esportius de pràctica federada, que han de disminuir el reg de 450 m³/ha/mes a 200 m³/ha/mes.

A la pàgina web de la sequera a Barcelona hi ha tots els detalls de la nova fase i consells per estalviar aigua a casa.

 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona tramita per emergència 14,4 milions d’euros per millorar la xarxa d’aigües freàtiques.

Notícia

No es preveuen talls de subministrament a les llars, però sí diverses accions per reduir la quantitat d’aigua utilitzada per la ciutadania, les empreses i les administracions.

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona té a punt un pla que mobilitzarà 250 operaris per regar a mà i amb aigua freàtica prioritzant alguns parcs i l'arbrat. Aquesta situació es pot donar abans que acabi el mes de gener

Butlletí