Balanç dels 3 primers mesos de recollida porta a porta a Santa Coloma de Cervelló

16/03/2023 - 10:21

La recollida selectiva de residus es manté en el 70% després d’aquest període d’implantació.

Després dels tres primers mesos de recollida de residus porta a porta al municipi, les dades continuen sent positives: se n’assoleix el 70%. Entre les xifres destacables que ens deixa aquest període trobem que la recollida de la fracció orgànica s’ha triplicat respecte del mateix període de l’any anterior, o que la fracció de «la resta» s’ha reduït en quasi dues terceres parts. A més s’ha vist reduït el conjunt de deixalles recollides. Aquest descens és el resultat, principalment, de tres factors: la disminució dels residus que fins ara rebíem dels municipis veïns, l’eliminació dels abocaments de restes d’obres i voluminosos en els contenidors o bé que s’exportin residus a altres municipis.

La clau d’aquestes bones dades en la recollida selectiva es troba en l’alta participació del veïnat registrada: el 86% de la població ja disposa de cubells per a poder dipositar-hi les seves restes. Cal recordar que aquests han de retirar-se de la via pública al més aviat possible un cop feta la recollida.

Les pròximes dades de què es disposarà podran ser més exhaustives, ja que en el passat mes de febrer es van iniciar les lectures de cubells, a través de les quals es podran conèixer detalls com la freqüència de buidatge, l’índex de participació o el nombre d’incidències.


 

 

  

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Sant Feliu de Codines serà més estricte amb el sistema de recollida d’escombraries porta a porta. Això és el que és desprèn de la xerrada que aquest dilluns ha organitzat el Consistori, que ha comptat amb la presènica de l'Agència de Residus de Catalunya, i el Consorci de Residus del Vallès Oriental

Notícia

Taradell reparteix tres mil cubells amb xip per millorar la recollida de residus porta a porta. Amb aquesta mesura l'Ajuntament podrà implantar, en un futur, un taxa per generació i/o participació.

Butlletí