Argentona avança en l'aposta per l'energia fotovoltaica

27/02/2023 - 08:00

L'Ajuntament d'Argentona ha iniciat la instal·lació de 30 nous panells fotovoltaics a la coberta de l'edifici de l'Ajuntament nou, una inversió que està finançada a parts iguals per la Diputació de Barcelona i una línia d'ajuts provinents dels fons europeus FEDER, dins del programa per a l'impuls de les entitats locals cap a una economia baixa en carboni. 

Argentona s'inclou en la quarantena de municipis de la demarcació de Barcelona que s'han adherit a aquest projecte que avança cap a la transició energètica i la implantació de les renovables al territori.

Aquesta nova bateria de plaques solars s'afegiran a les ja existents a l'edifici, tot i que es gestionaran de manera independent. Amb aquesta incorporació s'ampliarà la capacitat d'autoconsum, per tal de cobrir un percentatge notable de les necessitats energètiques de l'equipament principal de l'Ajuntament d'Argentona. L'estudi preveu que es pugui satisfer una potència pic de consum per sobre dels 11 kw, i es desenvoluparà un camp fotovoltaic d'entre 14 i 15 kw nominals.

La Diputació de Barcelona es va presentar a una convocatòria de l'any 2017 per a projectes d'energia sostenible amb fons FEDER que va llençar l'IDAE (Instituto de Diversificación y Ahorro Energético). Per presentar-se a aquesta línia d'ajuts es van agrupar un total de 37 projectes dels municipis que van sol·licitar suport en la instal·lació de fotovoltaiques en el marc del Catàleg de serveis 2017. La línia d'ajuts era la de “Projectes singulars d'entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni”.

Aquest municipis són signants del Pacte de les Alcaldies i un dels seus objectius és avançar cap a la transició energètica i la implantació de renovables. En total està previst que es deixin d'emetre més de 385 Tn CO2 anuals equivalents i es generin més de 735.000 kWh a l'any d'energia verda.

Les obres estan finançades al 50% per la Diputació de Barcelona i el restant 50 % per la línia d'ajuts a projectes d'Economia Baixa en Carboni, promoguts per Entitats Locals, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i gestionada per l'IDAE, amb l'objectiu d'aconseguir una economia més neta i sostenible.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L'Escola Municipal d'Art i Disseny (EMAID) i el Centre Cívic de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú disposen des de fa poques setmanes d'energia generada per plaques solars fotovoltaiques. L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú mitjançant l'Agència Local de l'Energia i el suport de la Diputació de Barcelona, ha incorporat a l'EMAID una instal·lació fotovoltaica per autoconsum de 10 kW de potència i a la coberta del centre cívic una de 5 kW.

Notícia

El Pavelló Poliesportiu 2 de Masquefa compta amb plaques fotovoltaiques d’autoconsum gràcies al suport de la Diputació de Barcelona.

Notícia

L'Ajuntament de Malgrat de Mar tindrà plaques solars per produir energia per a l'autoconsum de les oficines de la casa consistorial. Aquests dies es porten a terme els treballs d'instal·lació dels panells fotovoltaics que permetran obtenir un 37% d'autoconsum i reduir sis tones d'emissions de CO₂. 

Butlletí