Argentona avança en l'aposta per l'energia fotovoltaica

27/02/2023 - 08:00

L'Ajuntament d'Argentona ha iniciat la instal·lació de 30 nous panells fotovoltaics a la coberta de l'edifici de l'Ajuntament nou, una inversió que està finançada a parts iguals per la Diputació de Barcelona i una línia d'ajuts provinents dels fons europeus FEDER, dins del programa per a l'impuls de les entitats locals cap a una economia baixa en carboni. 

Argentona s'inclou en la quarantena de municipis de la demarcació de Barcelona que s'han adherit a aquest projecte que avança cap a la transició energètica i la implantació de les renovables al territori.

Aquesta nova bateria de plaques solars s'afegiran a les ja existents a l'edifici, tot i que es gestionaran de manera independent. Amb aquesta incorporació s'ampliarà la capacitat d'autoconsum, per tal de cobrir un percentatge notable de les necessitats energètiques de l'equipament principal de l'Ajuntament d'Argentona. L'estudi preveu que es pugui satisfer una potència pic de consum per sobre dels 11 kw, i es desenvoluparà un camp fotovoltaic d'entre 14 i 15 kw nominals.

La Diputació de Barcelona es va presentar a una convocatòria de l'any 2017 per a projectes d'energia sostenible amb fons FEDER que va llençar l'IDAE (Instituto de Diversificación y Ahorro Energético). Per presentar-se a aquesta línia d'ajuts es van agrupar un total de 37 projectes dels municipis que van sol·licitar suport en la instal·lació de fotovoltaiques en el marc del Catàleg de serveis 2017. La línia d'ajuts era la de “Projectes singulars d'entitats locals que afavoreixin el pas a una economia baixa en carboni”.

Aquest municipis són signants del Pacte de les Alcaldies i un dels seus objectius és avançar cap a la transició energètica i la implantació de renovables. En total està previst que es deixin d'emetre més de 385 Tn CO2 anuals equivalents i es generin més de 735.000 kWh a l'any d'energia verda.

Les obres estan finançades al 50% per la Diputació de Barcelona i el restant 50 % per la línia d'ajuts a projectes d'Economia Baixa en Carboni, promoguts per Entitats Locals, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i gestionada per l'IDAE, amb l'objectiu d'aconseguir una economia més neta i sostenible.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La instal·lació, ubicada en una superfície de 10.000 metres quadrats del polígon industrial La Gavarra, tindrà una potència de 1.002,8 kW pic (potència màxima) i generarà, mitjançant prop de 2.200 panells, 1.454 MWh anuals d’energia verda. Amb aquesta actuació, es preveu un estalvi de 700 tones d’emissions de CO2 a l’any. L’energia generada es destinarà a la xarxa de la distribuïdora municipal.

Article

La nova instal·lació, sumada al motor de cogeneració, permetrà estalviar uns 603.261 kWh.

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Butlletí