Aprovat el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible de Sant Boi

L'objectiu és reduir en un 20% les emissions del municipi l'any 2020
Font: Aj. Sant Boi
24/11/2009

L'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat acaba de fixar les accions que es posaran en marxa per aconseguir reduir un 20% les emissions de CO2 abans de l'any 2020. Aquestes mesures formen el Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible (PAES) que ha aprovat per unanimitat el Ple municipal de novembre celebrat el dia 23.

El PAES de Sant Boi respon al compromís adquirit amb l'adhesió del municipi al Pacte d'alcaldes i alcaldesses per a l'energia sostenible, segons el qual, abans de 2020, el municipi reduirà un 20% els gasos d'efecte hivernacle, incrementarà un 20% l'eficiència energètica i produirà un 20% de l'energia per mitjà de fonts renovables.

Per aconseguir-ho, l'ajuntament planteja mesures que aplicarà als àmbits on té competència directa, com són l'enllumenat públic o la gestió d'equipaments. També incidirà en el transport públic, la gestió dels residus o l'edificació, entre altres.

Més sensibilització
Alhora, el pla preveu augmentar les accions de sensibilització ciutadana (com, per exemple, la represa de la realització d'auditories ambientals a les llars) que permetin a les famílies aconseguir un important estalvi econòmic, a la vegada que es redueixen les emissions de CO2 i es millora la qualitat de vida.

Més informació: Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible de Sant Boi | Especial Pacte d'Alcaldes/esses a Sostenible.cat

Relacionats

Notícia

Santa Coloma de Cervelló s'afegeix a la iniciativa impulsada per l'Hospitalet, Sant Boi, Esplugues, Sant Just, Cornellà, Sant Joan Despí i Sant Vicenç dels Horts. Ciclistes a partir dels 8 anys podran participar en aquest passeig en bici que se celebrarà el 29 de setembre durant la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible

Article
Amb l'objectiu d'augmentar l'eficiència energètica i millorar l'espai públic

S'han fet actuacions de millora a tots els districtes de la ciutat, especialment en carrers de molta afluència i en places i parcs infantils.

Notícia

El projecte Ecoindústria vol aconseguir un model sostenible al Delta del Llobregat a nivell ambiental, econòmic i social a través de l’impuls de l’economia circular. Està organitzat pels ajuntaments de El Prat de Llobregat, Gavà, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Butlletí