Alumnes i professors europeus treballen per la sostenibilitat a Sant Vicenç dels Horts

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

25/01/2011
Sant Vicenç dels Horts acull aquesta setmana la quarta trobada internacional del programa Comenius 2009-2011 en el qual hi participen cinc centres educatius de diferents països. Aquest 24 de gener, al Molí dels Frares, la regidora d'Educació, Pepi López, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a les més de trenta persones que conformen les delegacions que participen en el projecte anomenat ‘A healthy school, a healthy world', ‘Una escola saludable, un món saludable'.  Els alumnes i professors que el realitzen provenen de la ciutat francesa d'Estrasburg, de Mugla, a Turquia, de la polonesa ciutat de Swindica, de la italiana Vibo Valentia i els amfitrions són els docents i alumnes de l'institut Frederic Mompou, de Sant Vicenç dels Horts.

Comenius és un projecte internacional que promou la mobilitat i la cooperació entre centres educatius europeus. La seva finalitat es fonamenta en transmetre el respecte envers el medi, potenciar el coneixement de l'entorn natural i conscienciar  l'alumnat dels problemes ambientals que ens afecten, incidint en els valors de sostenibilitat tant a l'institut  com a les famílies i així intentar canviar els nostres hàbits per aconseguir un món més sostenible.

Per aconseguir aquests objectius els centres educatius es plantegen diverses activitats amb la participació dels alumnes i el professorat d'escoles verdes, que tenen a veure amb l'estalvi energètic, l'estalvi d'aigua, la contaminació i la gestió dels residus.

La primera trobada internacional es va realitzar a finals de 2009 i l'última d'aquest Comenius es farà l'abril a Mugla, Turquia. A Sant Vicenç, el programa d'actes d'aquesta iniciativa s'anirà desenvolupant al llarg de la setmana, a través del qual els països implicats aporten idees i  mostren el treball realitzat per tal que les noves pràctiques dutes a terme es puguin implementar en tos aquests centres. Cal destacar que la llengua de comunicació entre centres és l'anglès de manera que permet millorar als alumnes participants la competència lingüística en aquesta llengua.

Relacionats

Notícia

L’impuls de l’economia circular serà un nou eix de promoció econòmica de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. Es realitzarà una diagnosi de les oportunitats que aquest sistema productiu innovador pot suposar per la ciutat

Notícia
El centre de la ciutat es tancarà al trànsit per reduir-hi la contaminació i crear-hi espais de passeig

El barri de Vila Vella de Sant Vicenç dels Horts es convertirà en una gran zona de vianants a partir del desembre gràcies a un projecte conjunt de l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). El procés de conversió en zona de vianants es farà en dues fases i servirà per delimitar el centre de la ciutat com a zona de baixa emissió, la qual cosa permetrà reduir-hi el volum de gasos contaminants. A més, s’hi guanyarà un gran espai de passeig i es dinamitzarà la zona amb una programació estable d’activitats al llarg de tot l’any.

Acte
02/12/2019
Davant del Mercat municipal de Viladecans

Butlletí