Alumnes i professors europeus treballen per la sostenibilitat a Sant Vicenç dels Horts

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

25/01/2011
Sant Vicenç dels Horts acull aquesta setmana la quarta trobada internacional del programa Comenius 2009-2011 en el qual hi participen cinc centres educatius de diferents països. Aquest 24 de gener, al Molí dels Frares, la regidora d'Educació, Pepi López, ha estat l'encarregada de donar la benvinguda a les més de trenta persones que conformen les delegacions que participen en el projecte anomenat ‘A healthy school, a healthy world', ‘Una escola saludable, un món saludable'.  Els alumnes i professors que el realitzen provenen de la ciutat francesa d'Estrasburg, de Mugla, a Turquia, de la polonesa ciutat de Swindica, de la italiana Vibo Valentia i els amfitrions són els docents i alumnes de l'institut Frederic Mompou, de Sant Vicenç dels Horts.

Comenius és un projecte internacional que promou la mobilitat i la cooperació entre centres educatius europeus. La seva finalitat es fonamenta en transmetre el respecte envers el medi, potenciar el coneixement de l'entorn natural i conscienciar  l'alumnat dels problemes ambientals que ens afecten, incidint en els valors de sostenibilitat tant a l'institut  com a les famílies i així intentar canviar els nostres hàbits per aconseguir un món més sostenible.

Per aconseguir aquests objectius els centres educatius es plantegen diverses activitats amb la participació dels alumnes i el professorat d'escoles verdes, que tenen a veure amb l'estalvi energètic, l'estalvi d'aigua, la contaminació i la gestió dels residus.

La primera trobada internacional es va realitzar a finals de 2009 i l'última d'aquest Comenius es farà l'abril a Mugla, Turquia. A Sant Vicenç, el programa d'actes d'aquesta iniciativa s'anirà desenvolupant al llarg de la setmana, a través del qual els països implicats aporten idees i  mostren el treball realitzat per tal que les noves pràctiques dutes a terme es puguin implementar en tos aquests centres. Cal destacar que la llengua de comunicació entre centres és l'anglès de manera que permet millorar als alumnes participants la competència lingüística en aquesta llengua.

Relacionats

Article

Afavorir la presència de la flora i fauna que ens envolta a través d’actuacions de seguiment i difusió. Aquest és un dels objectius principals de Pla de Millora de la Biodiversitat dels parcs i platges metropolitans que l’AMB està elaborant.

Article

Durant els mesos de maig i juny s’han organitzat diversos tallers per a fomentar l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables

Article
Amb l'objectiu d'augmentar l'eficiència energètica i millorar l'espai públic

S'han fet actuacions de millora a tots els districtes de la ciutat, especialment en carrers de molta afluència i en places i parcs infantils.

Butlletí