Alumnes de Sant Adrià de Besòs planten espècies dunars a la platja

07/02/2017 - 10:05

L'objectiu de  la iniciativa és dur a terme el seguiment i la conservació de la barra de sorra de la platja de Sant Adrià, un petit ecosistema dunar en desenvolupament.

 

Aquest curs escolar 75 alumnes de 4t d'ESO de l'escola Amor de Déu, amb la col·laboració de l'AMB i l'ajuntament de Sant Adrià de Besòs, han iniciat un projecte participatiu a la desembocadura del riu Besòs.

Amb aquest projecte els alumnes descobreixen els valors naturals de l'espai, la seva evolució al llarg de la història i la importància dels ecosistemes dunars per a la biodiversitat i per a la conservació de la platja. Una de les actuacions és la plantació d'espècies pròpies d'aquest ambient, com Passacamins marí (Polygonum maritimum) i Agropir mediterrani (Elymus fractus), per ajudar a la consolidació de la duna. D'aquesta manera estudien les característiques físiques de la barra de sorra, així com la flora present i l'evolució de la nova plantació. Amb el recull d'aquestes dades i de fotografies s'iniciarà un registre per analitzar l'evolució de la barra en el temps, els efectes dels temporals o l'ús públic.

El projecte també inclou la difusió per part dels alumnes de la importància de conservar aquest espai. En aquest sentit està previst que els alumnes realitzin sessions informatives adreçades a les famílies del centre i a tot el municipi.

Aquest projecte basat en la metodologia aprenentatge servei, forma part dels projectes participatius als parcs i platges metropolitans, que pretenen posar en valor aquests espais públics i promoure'n la conservació i l'acció en el territori proper.  


 

Relacionats

Article
 

Més de 600 alumnes de 12 centres educatius de la ciutat han visitat el riu Llobregat en el marc de la celebració del Dia de l’Aigua. L’activitat s’emmarca en les accions que desenvolupen les escoles i instituts que formen part de la xarxa L’H Escoles Sostenible i el Padrins del Riu.

Notícia

L'alcaldessa de Sant Adrià del Besós, Filo Cañete ho explica en el següent video.

Notícia

Foodback, amb 900 metres quadrats de superfície, pretén multiplicar per 2,5 l’aprofitament alimentari a Mercabarna en 5 anys. Al centre s’hi trien fruites i hortalisses excedentàries aportades per les empreses majoristes del gran mercat per donar-los una segona vida. Després d’aquest triatge, els productes aprofitables per al consum humà es distribueixen a entitats socials de tot Catalunya.

Butlletí