Aigües Manresa estudia reduir la pressió a la xarxa com a mesura d'estalvi

06/04/2023 - 08:51

La companyia pública de subministrament comença a aplicar mesures excepcionals per reduir el consum d'aigua

El Pla de Sequera de la ciutat de Manresa preveu una sèrie d'accions, a part de les restriccions, que permetin augmentar l'estalvi d'aigua a la ciutat. Una de les accions que Aigües Manresa està plantejant és la gestió de pressions que permetria optimitzar la xarxa, a la vegada que s'assegura un servei suficient i eficient en els usos i consumidors finals.

El coneixement de la xarxa i l'estabilitat del servei ha permès iniciar un estudi sobre l'aplicació de reduccions de pressió, siguin permanents o en horari limitat (principalment nocturn). És una acció que cal fer amb compte per evitar problemes que es puguin originar en edificis i zones elevades, així com per evitar l'augment d'estanquitat de la xarxa. Aquest estudi, que inclou proves puntuals en certs sectors de la ciutat és imperceptible per al consumidor final, però sí que té un impacte positiu tant per ell, que veurà reduït el seu consum, com per la ciutat.

Si s'entra en fase d'emergència per sequera, aquesta mesura s'hauria de sumar a les previstes en el Pla de sequera de Manresa i el Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera (PES) de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’objectiu del Pacte Social de l’Aigua és defensar la gestió pública, la transparència del servei la implicació de la ciutadania

Article

 

El Servei de suport a les polítiques de consum de la Diputació de Barcelona disposa d'un fulletó sobre Com pots estalviar aigua a la llar, que inclou 10 accions per reduir el consum i la factura d’aigua. Us presentem el contingut en format interactiu.

Notícia

L'Ajuntament de Súria convoca un campionat d'estalvi d'aigua per promoure la reducció del consum domèstic en l'actual situació de sequera.

Butlletí