Acord per una alimentació saludable i sostenible a Barcelona

28/03/2023 - 10:00

L'Acord de Ciutat per l'Estratègia d'Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030 ja camina. La trobada ha estat una crida a l'acció i a la cooperació entre organitzacions per assolir objectius comuns, que són els recollits a l'Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030.

Més d’una vuitantena de persones s'han aplegat per celebrar la primera assemblea de l’Acord de ciutat per l’Estratègia d’Alimentació Saludable i Sostenible Barcelona 2030, el nou espai de participació, de cooperació publicoprivada i d’acció conjunta entre institucions i organitzacions de la ciutat, que treballen per fer més saludable i sostenible el sistema alimentari actual. De fet, la trobada ha estat una crida a l’acció i a la cooperació entre organitzacions per assolir objectius comuns, que són els recollits a l’Estratègia.


El funcionament de l’Acord

Amb la trobada s’ha volgut explicar a les primeres organitzacions adherides – ja hi ha més d’una seixantena- com serà el funcionament de l’acord. També, conèixer els primers compromisos que s’han fet. En aquest sentit, cal tenir present que, un cop adherides, totes les organitzacions han d’acabar presentant almenys un compromís o declaració d’intencions per promoure l’alimentació saludable i sostenible mitjançant accions concretes.

Entre les organitzacions adherides que ja han superat aquest segon nivell de vinculació amb l’Acord presentant un compromís trobem a Rezero, Slow Food Barcelona i la Societat Catalana de Pediatria. Les tres organitzacions van compartir el seu compromís durant la sessió amb propostes molt potents i orientades a l’acció.

D’altra banda, l’Ajuntament de Barcelona també ha assumit diferents compromisos per avançar en l’impuls i la incorporació de criteris d’alimentació saludable i sostenible en els seus projectes i línies d’actuació. Durant l’assemblea, ha aprofitat per presentar un dels més recents, el compromís del projecte ALIMENTA.Futurs espais de treball de l’Acord

Posteriorment, també s’ha treballat en grup per eixos temàtics per començar a dibuixar els futurs espais de treball de l’Acord que s’activaran ben aviat. Aquests nous espais de treball estaran oberts a totes les organitzacions interessades i amb ganes de treballar. Finalment, en aquesta part de la trobada també s’ha remarcat la importància de l’educació i la divulgació sobre alimentació sostenible però també, l’accessibilitat, reiterant la necessitat d’un nou model universal i accessible a tothom.
 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

L’Estratègia d’alimentació saludable i sostenible Barcelona 2030 és un compromís a vuit anys per transformar el sistema alimentari de la ciutat i fer-lo més sostenible en benefici de la ciutadania, el territori i el planeta. És una iniciativa consensuada amb els diferents agents de la cadena alimentària i un dels fruits recollits després que la ciutat fos la capital mundial de l’alimentació sostenible l’any 2021.

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Notícia

Unes 200 persones van assistir el 6 de juliol a l’acte de constitució de l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial.

Butlletí