A Olot fan adob de les sobralles del menjar escolar

Font: El Punt Avui

24/05/2018 - 09:34

Alumnes fent ús del compactador de les restes orgàniques del menjador Foto: J.C.

 Hi participen els alumnes de l’escola Bisaroques i, des d’ara, de la del Pla de Dalt. En mig any, el primer d’aquests centres ja n’ha obtingut uns 300 quilos

La comunitat educativa de l’escola pública Bisaroques d’Olot ha apostat per introduir entre els alumnes del menjador escolar l’hàbit del reciclatge de les restes del menjar. Fa mig any que hi treballen i, abans-d’ahir, representants de l’escola, dels alumnes participants i el regidor de Medi Ambient, Jordi Alcalde, van fer públics els primers resultats. Els alumnes han aconseguit en sis mesos convertir uns 300 quilos de matèria orgànica en 200 quilos de compost. Es tracta aproximadament d’un 4% de les 5 tones que es produeixen a l’escola durant un curs.

El compost obtingut s’ha utilitzat per adobar l’hort de l’escola i algunes de les zones verdes de la ciutat que gestiona el servei de jardineria de l’Ajuntament d’Olot. També s’han repartit bossetes d’aquest compost entre les famílies dels alumnes per ajudar a divulgar la tasca que s’està duent a terme des del centre olotí.

Ara, l’escola del Pla de Dalt s’afegeix a aquesta iniciativa de reciclatge. Els alumnes de quart, cinquè i sisè i un monitor de l’escola seran els responsables d’omplir diàriament l’autocompostador amb les restes orgàniques, bàsicament de fruita i de verdura, de la cuina de l’escola. Cada aportació oscil·la entre els 4 i els 6 quilos de material, al quals s’afegiran restes de poda provinents de l’arbrat d’Olot. Hauran de fer voltar el compostador, perquè les restes es puguin barrejar de manera correcta i els mateixos alumnes portaran un registre de les quantitats aportades. Jordi Alcalde, s’ha mostrat confiat que “al Pla de Dalt es repetiran els bons resultats aconseguits a les Bisaroques pel compost obtingut i per la implicació de tot el centre”.

Els responsables de l’escola Bisaroques van posar-se en contacte amb els tècnics del Consorci de Salut Pública i Medi Ambient Sigma per demanar-los si els podien ajudar a implantar un nou sistema que permetés millorar el reciclatge de la fracció orgànica que ja s’estava portant a terme. El resultat va ser que es va instal·lar a l’hort de l’escola el primer termocompostador giratori.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Des del passat 1 de juliol Palau-solità i Plegamans disposa d’una persona que realitza tasques d’agent cívic i educador ambiental per informar sobre la recollida selectiva de residus, tant a la població com als comerços. El seu horari habitual és de 9 a 14 hores.

Article

El Pallars Sobirà té una elevada dispersió de pobles de petites dimensions, on la forma de gestió de les restes de menjar és el compostatge als pobles.

Notícia
Foto: Radio Capital

Foto: Radio Capital

El Consell dels Joves decideix realitzar una jornada de recollida de deixalles/plàstics a les platges. Aquesta va ser la proposta més votada el passat més de febrer. La intenció és fer aquesta neteja de platges un cop acabada la temporada d’estiu. La Jornada estarà coordinada per les àrees de Medi Ambient i Joventut de l’Ajuntament de Palafrugell, dins d’unes Jornades de Medi Ambient de conscienciació que englobarà altres accions.

Butlletí