220 punts de recollida d'arbres de Nadal en els deu districtes de Barcelona

Font: Ajuntament de Barcelona
06/01/2014 - 00:00

Fins al 17 de gener, els ciutadans de Barcelona disposaran dels espais tradicionals per deixar-hi els arbres de Nadal i elements vegetals, que l'Ajuntament reciclarà per convertir en mulching (encoixinament) per millorar els espais verds de la ciutat.

Del 7 al 17 de gener, l'Ajuntament de Barcelona ofereix als ciutadans espais per a una recollida dels arbres de Nadal, per tal d'evitar abandonaments incívics que pertorbin l'espai públic, al mateix temps que s'aprofita un recurs natural per a la millora del manteniment dels espais enjardinats de la ciutat. Els 220 punts estan distribuïts per tots els districtes de la ciutat.

Els serveis de jardineria de la ciutat són els encarregats de fer la retirada periòdica dels arbres -majoritàriament avets, però també branques d'arbres diversos que han servit de decoració nadalenca a les llars- dipositats pels ciutadans per al tractament corresponent com a material de jardineria. Es recomana lliurar els arbres nets d'elements ornamentals.

Els arbres recollits es transporten per reciclar-los al viver municipal, on es trituraran per convertir-se en encoixinament, previ procés de maduració de les restes vegetals. Aquest procés requereix de dos o tres mesos de tractament per obtenir una bona qualitat d'encoixinament. El material resultant es dipositarà als espais verds de la ciutat durant el primer semestre de l'any.

Anualment, es fa una nova aportació d'encoixinament en aquests espais per garantir els beneficis d'aquest material en el marc de les tasques de jardineria que es porten a terme durant l'any. L'encoixinament, format pels residus vegetals triturats, és un element de jardineria que permet millorar la retenció d'humitat i l'aireig del sòl, i també ajuda a evitar l'aparició de males herbes. A Barcelona l'encoixinament es diposita sobre la terra vegetal, ja sigui a l'interior de parcs i jardins o en petits espais enjardinats als carrers de la ciutat, principalment en zones d'arbustatge, planta vivaç i en grups de rosers.

Podeu consultar els llocs de recollida aquí

Etiquetes: 
AdjuntMida
Image icon arbresG.jpg124.94 KB

Relacionats

Butlletí