12 entitats socials reben les claus dels solars del pla BUITS de Barcelona

La major part de projectes guanyadors són horts urbans que es destinaran a ajudar persones en risc d'exclusió social.
Font: Hàbitat Urbà
08/11/2013 - 00:00

El pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) consisteix a cedir solars buits a entitats sense ànim de lucre. La major part de projectes guanyadors són horts urbans que es destinaran a ajudar persones en risc d'exclusió social. És una iniciativa pionera a la ciutat de Barcelona que l'Ajuntament ha posat en marxa per afavorir la implicació de la societat civil en la definició, instal·lació i gestió d'aquests solars municipals buits, on a curt termini no s'hi preveu construir o donar-los un ús definitiu. A més, amb aquesta iniciativa, impulsada per Hàbitat Urbà, es dóna un ús provisional que ajuda a recuperar, adequar i potenciar aquests espais com a punts de convivència del barri, i d'aquesta manera s'evita que aquests indrets concentrin pràctiques incíviques, usos no desitjats i situacions d'exclusió social.

Atenent les seves sol·licituds i les recomanacions de la Comissió Avaluadora del Concurs, l'Ajuntament de Barcelona ha fet un esforç per adequar bàsicament els espais amb una aportació de prop de 400.000 euros. En general, s'han col·locat o renovat les tanques, s'han preparat les escomeses de serveis i s'han aplanat els terrenys. En el cas dels horts, s'hi han aportat terres.

L'acte formal de lliurament de claus a les entitats ha estat presidit pel primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, i el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives. Joaquim Forn ha destacat que aquesta experiència "representa una aposta clara de col·laboració publicoprivada, entre les entitats i l'Administració, que té un valor afegit molt rellevant: el seu vessant social".

Més informació sobre el Pla Buits

Etiquetes: 

Relacionats

Butlletí