El malbaratament al camp: Catalunya, referent mundial en legislació

A FONS
04/11/2024 - 17:39

Joan Colom, del Centre Tecnològic Beta, Berta Vidal, de la fundació Espigoladors, i Agustina Martínez, de l'empresa Es-Imperfect, reflexionen sobre les formes d'aprofitar els aliments del camp que no són acceptats dins el circuit comercial.


 


El malbaratament al sector primari és una causa important de gran part dels aliments en bon estat que es llencen i no són aprofitats. A casa nostra, comptem amb una de les legislacions més capdavanteres del món en l'aprofitament d'aliments del camp. 

El Centre Tecnològic BETA, ubicat a Vic, lidera el projecte FOLOU, que pretén calcular amb exactitud la quantitat de fruita i verdura que es malbarata a tota Europa. També hi participa Espigoladors, l’organització sense ànim de lucre pionera a Catalunya que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari.

 

Gravació i muntatge: Pere Elías


 

Relacionats

Article

La Red de Municipios por la Agroecología i la Fundació Espigoladors fan públic el “Manual per a la prevenció de pèrdues i malbaratament alimentari des del local: Situació actual, anàlisi de normatives i accions palanca”, una eina pràctica que busca orientar els municipis en la implementació de polítiques i accions concretes per reduir el malbaratament alimentari als seus territoris.

Notícia

Més de 60 restaurants participaran en la campanya "Aprofitem els aliments" per prevenir el malbaratament alimentari.

Notícia

La nova llei regula el dret a emportar-se les 'sobres' i obligació de donar excedents. A Catalunya ja es disposa d'una llei pròpia des de l'any 2020.

Butlletí