Sound Collect

Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

Font: Science for change

18/04/2024 - 10:58

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Sabies que la contaminació acústica és la primera causa de queixes en l’àmbit mediambiental? L'OMS afirma que almenys un 20% de la ciutadania europea s'exposa a nivells sonors considerats alts durant el dia i més del 15% durant la nit.

El projecte pilot “SoundCollect, el so de la comunitat” promourà l'escolta activa de la ciutadania per identificar i caracteritzar àrees tranquil·les, aquells espais urbans d'alt valor acústic i socioambiental.

Si esteu interessats en fer una activitat per testejar l’app i detectar zones tranquil·les de la teva àrea poseu-vos en contacte amb Johana Burbano, johana.burbano@scienceforchange.eu / Òscar Larraga, oscar.larraga@scienceforchange.eu

Amb l’aplicació especialitzada SoundCollect i la participació activa de la ciutadania es recopilarà i es gestionarà la informació necessària per elaborar mapes col·laboratius sonors, que estaran a disposició de la població. El repte és prou ambiciós: afavorir la planificació urbana integrada seguint un model basat en la participació i l’escolta activa de la ciutadania.

Aquest projecte està coordinat per Science For Change, amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, ICR, Qualud i l’experta en àrees tranquil·les i ciència ciutadana Dra. Antonella Radicchi. S’emmarca dins del Programa de Compra Pública d’Innovació de la RIS3CAT de la Generalitat de Catalunya cofinançat per la convocatòria del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de Catalunya 2021-2027.

L’app SoundCollect estarà disponible molt aviat a les plataformes Google Play Store y App Store. Segueix les xarxes socials del projecte @sound_collect per no perdre’t res. El primer pas cap al canvi està al teu abast!

 

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Catalunya compleix els valors límit de contaminació atmosfèrica del diòxid de nitrogen durant l’any 2024

Notícia

El Pla d’Acció Contra el Soroll recull propostes ciutadanes fins al 31 de març per reduir l’impacte del soroll urbà. 

Notícia

El Laboratori d'Aplicacions Bioacústiques (LAB) de la UPC participa en un projecte europeu centrat en el desenvolupament de tecnologies per reduir la contaminació acústica submarina causada pel trànsit marítim i que amenaça els ecosistemes. El LAB comprovarà l'efectivitat dels sistemes de reducció de soroll instal·lats en cinc embarcacions.

Butlletí