El Bicing creix: 1.000 bicicletes elèctriques més i 74 estacions noves

17/11/2023 - 09:00

La flota del Bicing a la ciutat incorporarà 1.000 bicicletes elèctriques més i 74 estacions de xarxa per atendre l’alta demanda del servei. Les xifres del 2023 són de rècord, amb 147.000 abonats i 18 milions d’usos

En un dia feiner, amb el Bicing es desplacen més de 60.000 persones, un terç més de les que l’utilitzaven l’any 2019. El canvi de tendència es fa notar també en el tipus de bicicleta que prefereixen les persones usuàries. Concretament, el 70% dels viatges es fan amb bicicleta elèctrica.

La meitat de les noves bicicletes elèctriques s’afegiran a la flota durant el segon trimestre del 2024, i l’altra meitat, a finals de l’any. Així, el servei disposarà de 8.000 vehicles, 5.000 dels quals elèctrics.

 

Un total de 74 estacions noves per atendre la demanda

Paral·lelament, s’afegiran 74 estacions noves, tenint en compte les zones de més demanda del servei i els barris en què es vol millorar la connexió. La instal·lació es farà de manera progressiva durant l’any 2024 i es repartirà de la manera següent:

  • 42 estacions a les zones de més demanda (majoritàriament a l’Eixample i Sant Martí).
  • 10 estacions per incrementar la connexió entre barris: Trinitat Nova (connexió amb Ciutat Meridiana), la Clota (amb el Carmel), el Carmel (amb Vallcarca, la Teixonera i el Coll).
  • 14 estacions per continuar expandint la xarxa a més barris: la Marina del Prat Vermell, Can Caralleu, Montbau i Sant Genís dels Agudells.
  • 8 estacions per acostar el parc de Montjuïc a la ciutat.

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Notícia

El Departament destina 32,5 MEUR al Programa d’autogeneració i sobirania energètica en la xarxa viària de la Generalitat, que és la principal infraestructura de mobilitat de Catalunya. Quan estiguin totes instal·lades, les plaques permetran generar els21,4 GW/h d’energia que cada any requereix la xarxa de carreteres.

Article

L’AMB, en col·laboració amb Movement, desde 2018 tira endavant els Premis Bicimpuls que són un reconeixement a les entitats metropolitanes que dediquen el seu treball i esforços per la promoció de la bicicleta a la Metròpolis Barcelona. Així, enguany, els premis Bicimpuls arriben a la seva sisena edició. Les candidatures estan obertes obertes fins al 14 de gener.

Butlletí