40 anys estimant el mar

Font: Diputació de Barcelona

16/11/2023 - 17:02

El Centre d’Estudis del Mar de Sitges és un equipament d’educació ambiental que divulga i conserva els valors dels ecosistemes marins.

Aquest mes de novembre condensem els actes de celebració dels 40 anys del Centre d’Estudis del Mar (CEM)

La celebració més enllà de recordar l’efemèride, persegueix reforçar els vincles del CEM amb la ciutadania, especialment en el seu territori natural, el Garraf i les seves ciutats principals, Sitges i Vilanova i la Geltrú. 

El passat cap de setmana vam ser a la Fira de Novembre de Vilanova i la Geltrú, que va ser un èxit de participació: per la carpa del CEM s’hi van aturar i fer experiments unes 1.800 persones durant els tres dies de la fira. Divendres el públic va ser més aviat escolar, i la resta del cap de setmana famílies que passejaven per la fira. 

L’acte central de la commemoració serà el pròxim 28 de novembre al Centre Cultural Miramar de Sitges. Es tractarà d'un esdeveniment singular, festiu i alhora rigorós. La periodista sitgetana Anna Grimau conduirà el diàleg entre l’oceanògrafa i comunicadora científica Evelyn Segura i el doctor de l’Institut de Ciències del Mar Josep Maria Gili, especialista internacional en ecologia i resiliència dels ecosistemes bentònics en un oceà en canvi i expert en ciència ciutadana.

Hi posaran l’accent l’actuació musical de Ramon Mirabet i un brindis preparat pel Centre d’Interpretació de la Malvasia a la salut dels 40 anys transcorreguts i de 40 anys més per seguir estimant el mar. 

Més informació, programa i inscripcions.

Tot això i molt més a la renovada web del CEM!

 


 

Municipis: 
GarrafSitges

Relacionats

Notícia
El primer equipament d’educació ambiental marina de l’Estat espanyol

40 anys del Centre d'Estudis del MarSituat a primera línia de mar, al passeig Marítim de Sitges, el Servei del Medi Ambient de la Diputació de Barcelona va crear el Centre d’Estudis del Mar (CEM) el 28 d’abril de 1983, amb l’objectiu pioner de fer educació ambiental sobre els valors litorals i marítims mediterranis.

Acte
28/11/2023 - 12:00
Centre Cultural Miramar. Carrer de la Davallada, 12, Sitges
Article

El Centre d'Estudis del Mar de Sitges avalua l'estat de la posidònia a les costes del Garraf.

Butlletí