Jo aprofito, no malbarato

05/07/2023 - 12:34

Cada aliment malbaratat desaprofita tots els recursos que han estat necessaris per produir-lo i fer-lo arribar al teu rebost o a la teva taula: aigua, energia, combustibles fòssils, emissió de gasos d’efecte hivernacle, matèries primeres, força de treball, etc. 

Reaprofitar els aliments és una de les millors maneres per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i les amenaces mediambientals i a favor de la sostenibilitat. Alhora, distribuint-los entre persones en situació de pobresa alimentària, contribuïm a garantir una alimentació saludable, suficient i segura.

El Banc dels Aliments ha preparat per la guia gratuïta Jo aprofito, no malbarato, on trobaràs consells, trucs i idees per reduir el malbaratament alimentari i aconseguir una alimentació més sostenible i saludable a casa teva.

Per aconseguir la Guia la podeu demanar a aquest enllaç.

Per saber-ne més sobre com reaprofiten des del Banc dels Aliments podeu veure la web: https://www.bancdelsaliments.org/ca/reaprofitament 

 


 

Categories: 

Relacionats

Article

Els costos de la gestió de residus municipals, que inclouen la recollida i el tractament, suposen un cost important per als municipis, i la ciutadania, com a usuària del servei, paga aquesta part del cost mitjançant les taxes de residus del seu municipi que són recaptades per l'ajuntament o entitats supramunicipals.

Article
Organitza una acció!


 

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus té com a objectiu organitzar accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. La 17a edició tindrà lloc del 22 al 30 de novembre de 2025, fent èmfasi en la importància d’afrontar el repte creixent dels Residus d’Aparells Elèctrics i Electrònics (RAEE).

Notícia

Una iniciativa que ha començat amb una espigolada popular al Parc Agrari del Baix Llobregat.

Butlletí