Barcelona, ​​entre les ciutats seleccionades per ICLEI Europe per a accions climàtiques

19/05/2023 - 13:00

El Fons d'Acció ICLEI ha anunciat les sis ciutats europees adjudicatàries de 7 milions d'euros per a projectes que utilitzin diferents fonts de dades per implementar accions climàtiques inclusives.

Els temes inclouen la pobresa energètica, els edificis energèticament eficients, el desenvolupament d'energies renovables, la gestió de la qualitat de l'aire i l'adaptació i la resiliència al canvi climàtic. Liderat per l'Associació de Governs Locals per la Sostenibilitat ICLEI Europe, a través de subvencions de Google.org, el programa de finançament impulsa projectes basats en dades destinades a ajudar els governs locals a millorar la qualitat ambiental, reduir les emissions de gasos defecte hivernacle i adaptar-se als efectes del canvi climàtic.

En total, set projectes amb seu a Barcelona (Espanya), Dortmund (Alemanya), Glasgow (Regne Unit), Roma (Itàlia), Rotterdam (Països Baixos) i Estocolm (Suècia) rebran un milió d'euros cadascun. Els projectes començaran a la primavera del 2023 i duraran els pròxims dos anys. Cada projecte s'anunciarà oficialment a esdeveniments locals al llarg de la primavera i l'estiu.


Projectes per implementar accions climàtiques

En el cas de Barcelona, ​​el projecte seleccionat complementarà l'estratègia climàtica local enfortint les polítiques socials que la ciutat desplega a través dels Centres d'Assessorament Energètic (EAC). El projecte, a través del desenvolupament d'un índex de vulnerabilitat climàtica, també brindarà a la ciutat una millor comprensió de les àrees més vulnerables al canvi climàtic, cosa que alhora ajudarà a dissenyar millor les estratègies de rehabilitació energètica des de la perspectiva de la justícia social i la sobirania energètica.
 


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

Els 15 projectes de les Subvencions pel Clima d’enguany es van donar a conèixer en una jornada on van poder fer contactes entre les persones referents i treballar plegades per construir una ciutat més sostenible.
 

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat l’Acord climàtic de ciutat, un document que preveu tot un seguit de mesures encaminades a aconseguir la neutralitat climàtica el 2030 i que fomenta la descarbonització. 

Notícia

El reconeixement s’emmarca en la participació de Barcelona a la missió europea ”100 ciutats intel·ligents i neutres en carboni al 2030”, que agrupa les ciutats capdavanteres en descarbonització.

Butlletí