Parets del Vallès aposta per la lluita biològica

17/05/2023 - 11:00

Parets posa en marxa el projecte de lluita biològica per a la prevenció i eliminació de plagues. El control biològic es va iniciar el passat mes d'abril i també s'han realitzat controls fitosanitaris de la galeruca i d’endoteràpia dels oms.​

L'Ajuntament de Parets, a través del servei de Verd Urbà, posa en marxa un projecte de control biològic de plagues i malalties de l'arbrat viari del municipi. El projecte de control biològic consisteix en l'alliberament de fauna útil per lluitar contra diferents plagues als arbres de Parets, amb l'objectiu de reduir els tractaments químics i afavorir la implantació de depredadors naturals que minimitzen la presència de plagues i malalties, i gaudir d'un espai comú més saludable.

Per altra banda, per lluitar i prevenir les plagues de primavera i estiu, també s'ha realitzat controls fitosanitaris de la galeruca dels oms a principis d'aquest mes de maig, així com els controls d’endoteràpia dels oms, en horari diürn. 


 

Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Article

La Comissió Europea ha comunicat que Viladecans és una de les dues ciutats finalistes al premi Green Leaf que reconeix als municipis que destaquen pel seu compromís d’abordar els desafiaments ambientals urbans i demostrar que la sostenibilitat és possible i una prioritat en el desenvolupament de la ciutat. 

Butlletí