Més prevenció i reutilització a les deixalleries de La Plana

16/05/2023 - 08:37

La Mancomunitat La Plana millora la prevenció i reutilització dels residus renovant el reglament de les deixalleries.

L’actualització del reglament s’ha aprovat unànimement i preveu aplicar un nou sistema per definir topalls en les aportacions.

L’assemblea general de la Mancomunitat La Plana, amb representants dels 13 pobles que la formen, ha aprovat unànimement aquest vespre el nou reglament que defineix el funcionament de les tres deixalleries d’Aiguafreda, Taradell i Tona i les dues deixalleries mòbils.

La renovació del reglament es produeix nou anys després de la seva redacció i incorpora novetats com la previsió d’aplicar un nou programa que permeti controlar les aportacions màximes de residus, tant per tipus de producte com per persona usuària; i el foment de la reutilització d’objectes i la prevenció de residus, d’acord amb les indicacions de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC).

Durant l’any 2022, es van recollir 2.709  tones provinents de 30.036 persones usuàries.

En aquest sentit, el president de la Mancomunitat La Plana, Pere Medina Serrahima, remarca l’objectiu de potenciar la reutilització per donar valor als residus i continuar cuidant l’entorn per fer futur.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Notícia

El servei, totalment gratuït, comptarà amb l’assessorament de persones expertes i té l’objectiu de generar un espai comunitari d’autoaprenentatge

Notícia

La cursa es realitzarà 16 de març i té un triple impacte: neteja dels espais naturals, donacions a entitats ambientals que treballen sobre el territori i conscienciació ciutadana sobre la necessitat de tenir cura dels entorns naturals

Butlletí