Plaques fotovoltaiques a Vilanova del Camí

Font: Ajuntament de Vilanova del Camí

09/05/2023 - 10:07

L'Ajuntament de Vilanova del Vallès ha acabat la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a subministrament a equipaments municipals.

S'acaba la instal·lació i es connecta l'aplicació informàtica de monitorització, d'aquesta manera es fa realitat un sistema fotovoltaic d'autoconsum compartit a l'edifici de l'escola de la Falguera a Vilanova del Camí.

Aquesta instal·lació permetrà generar energia elèctrica a través de l'ús de panells solars de forma sostenible i neta, la qual cosa reduirà la nostra dependència de fonts d'energia no renovables i ajudarà a preservar el medi ambient.

Cal destacar que aquest sistema està dissenyat per a l'autoconsum compartit, el que significa que l'energia generada serà repartida entre els equipametnts municipals de major consum elèctric. Això permetrà reduir els costos d'energia, minimitzar la petjada de carboni i millorar l'eficiència energètica dels edificis públics. S'han instal·lat 301 panells solars ocupant la totalitat de la coberta de l'edifici amb una potència màxima de 135kWp capaços de produir pràcticament 190MWh a l'any, l'equivalent al consum de 58 habitatges.

L'alcaldessa, Yolanda Lorenzo, valora molt positivament aquesta posada en marxa "estem molt contents de poder posar en marxa aquesta actuació que té un clar benefici sostenible per al nostre poble. A més, amb aquesta intervenció es pretén reduir la despesa elèctrica i sobretot reduir la contaminació produïda per la producció d'energies fòssils i reducció de la petjada de carboni". 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

S'ha realitzat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l'edifici de la Biblioteca Frederica Montseny. D'aquesta manera, l'Ajuntament de Canovelles fa un pas més en l'aposta per les energies renovables, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

Notícia

L’Ajuntament de Sitges ha obert la convocatòria per formar part de la primera Comunitat energètica de Sitges, un conjunt de 40 famílies que es beneficiaran de l’energia generada amb la instal·lació de plaques solars als edificis municipals del polígon Mas Alba - Les Pruelles.

Notícia

La instal·lació compta amb més de 1000 plaques dividides en 9 zones que proporcionaran fins al 20% de l’energia que consumeix actualment la planta depuradora.

Butlletí