Àger aprofitarà l’aigua sobrant del reg per emplenar la piscina municipal

05/05/2023 - 12:32

Aquesta acció està prevista a curt termini, ja que la piscina es preveu que estigui operativa a principis de juny.

L’alcaldia d’Àger ha decidit que l’opció més sostenible, tant econòmicament com ecològicament, és reutilitzar l’aigua no usada de la font dedicada al reg d’horts. Amb aquesta, s’omplirà la piscina municipal durant aquest estiu.

El cost d’aquest projecte és d’aproximadament uns 1.500 euros, ja que només s’hauria de canalitzar l’aigua, usant una petita bomba per drenar-la de la font, que es troba a 400 metres de la piscina, i una canonada que està en estoc a l’Ajuntament.

D’altra banda, el consistori també ha considerat aprofitar l’aigua, que s’està perdent d’altres fonts, per regar l’arbrat del voltant de la carretera del municipi, la casa del Montsec i l’aparcament a l’entrada del poble.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Enginyeria Sense Fronteres ha organitzat una jornada tècnica per a l’impuls de l’aprofitament d’aigua gris i pluvial a Catalunya. Aquesta mesura és la més reclamada per la ciutadania catalana per a fer front a la sequera, tot i la seva lenta implementació. 

Notícia

Les localitats que depenen de l’aqüífer del Fluvià-Muga passaran de l’estat d’emergència al d’excepcionalitat, segons ha aprovat la Comissió Interdepartamental de Sequera.

Entrevista
Joan Botey Bassols, investigador de l’IDAEA-CSIC

Butlletí