Nou bus urbà híbrid a Sant Sadurní d'Anoia

11/04/2023 - 08:29

El bus urbà de Sant Sadurní d'Anoia incorpora tecnologia híbrida amb un motor elèctric.

S’ha presentat el nou bus urbà que es posarà en funcionament en els propers dies i que suposa un avenç important en l’aposta per una mobilitat més sostenible i eficient.

El nou model amb tecnologia híbrida incorpora un motor elèctric de 14kw i 220Nm de par màxim, i juntament amb el de combustió, permetrà una reducció de partícules del 85% i d’un 22% d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, a més de la millora en eficiència, amb un estalvi del 8,5% en combustible.

El nou bus urbà, un Mercedes Citaro Hybrid, té una longitud d’una mica més de 10 metres i mig i pot transportar a 30 passatgers asseguts i 46 drets.

El vehicle disposa d'un espai adaptat per a cadira de rodes, així com dues rampes d’accés, una que és elèctrica automàtica i una altra de manual, a més d’un interior més agradable i confortable per als passatgers. Disposa de cinc punts USB de càrrega de dispositius electrònics, dos monitors de 21 polzades i climatització per als passatgers.

Durant tota la tarda els veïns i veïnes que s’han acostat a la plaça de l’Ajuntament han pogut conèixer més detalls del nou bus i pujar a l’interior del vehicle. També s’ha obsequiat als més petits amb un conte per pintar.

Per a més informació sobre el servei, els horaris i el seu recorregut podeu visitar el web bussantsadurni.cat.

Moventis és la divisió especialitzada en el transport col·lectiu de persones de Moventia, integrada per un conjunt d’empreses amb personalitat pròpia. Desenvolupa l’activitat en tres àmbits de transport terrestre urbà, que inclou els serveis de bicicleta pública; interurbà i serveis discrecionals.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

La flota sostenible de Bus Metropolità passarà del 36 % actual al 67 %, entre vehicles híbrids i elèctrics. 

Notícia

La coberta fotovoltaica de l'Ateneu ja cobreix en els primers mesos de funcionament el 25% de la demanda d'energia. L'estalvi estimat d'octubre a gener ha estat d'uns 3.000 euros com a resultat de l'autoconsum

Notícia

També treballaran la conscienciació sobre la sequera al voltant del Dia Mundial de l'Aigua, que se celebra el 22 de març.

Butlletí