Aigües Manresa estudia reduir la pressió a la xarxa com a mesura d'estalvi

06/04/2023 - 08:51

La companyia pública de subministrament comença a aplicar mesures excepcionals per reduir el consum d'aigua

El Pla de Sequera de la ciutat de Manresa preveu una sèrie d'accions, a part de les restriccions, que permetin augmentar l'estalvi d'aigua a la ciutat. Una de les accions que Aigües Manresa està plantejant és la gestió de pressions que permetria optimitzar la xarxa, a la vegada que s'assegura un servei suficient i eficient en els usos i consumidors finals.

El coneixement de la xarxa i l'estabilitat del servei ha permès iniciar un estudi sobre l'aplicació de reduccions de pressió, siguin permanents o en horari limitat (principalment nocturn). És una acció que cal fer amb compte per evitar problemes que es puguin originar en edificis i zones elevades, així com per evitar l'augment d'estanquitat de la xarxa. Aquest estudi, que inclou proves puntuals en certs sectors de la ciutat és imperceptible per al consumidor final, però sí que té un impacte positiu tant per ell, que veurà reduït el seu consum, com per la ciutat.

Si s'entra en fase d'emergència per sequera, aquesta mesura s'hauria de sumar a les previstes en el Pla de sequera de Manresa i el Pla especial d'actuació en situació d'alerta i eventual sequera (PES) de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). 


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Entrevista
Jordi Segarra Font. Agricultor

Jordi Segarra Font és agricultor des de fa més de 40 anys a Manresa.

Notícia

La Cimera Social per la Sequera ha arribat a un consens territorial per exigir transparència i accés a la informació en la gestió de la sequera, i avançar l’aplicació d’algunes mesures urgents.

Entrevista
Josep Mas. Ramader, agricultor i coordinador d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central.


Josep Mas Esquius és un jove ramader i agricultor del Moianès i el Bages. Va estudiar enginyeria industrial, però un cop va acabar el grau va decidir tornar a casa per fer-se càrrec dels camps i les vaques de la família. 

Butlletí