Com es reaprofita l'aigua filtrada a la xarxa de metro

Font: TMB

22/03/2023 - 08:38

La xarxa de metro de Barcelona, de 125,4 quilòmetres de longitud, rep filtracions constantment, procedents sobretot de la pluja, dels aqüífers i d’altres orígens.

Actualment, hi ha 192 pous d’esgotament que s’encarreguen d’extreure aquesta aigua per evitar que afecti el servei, però no tota l'aigua que es recull és apropiada per al seu reaprofitament.

L’aprofitament de les aigües filtrades al metro va començar als anys 90 i s’ha anat estenent a partir d’acords amb els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet per a reg de parcs, jardins i horts urbans, i amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per retornar al cabal del riu Besòs.

L'any 2022 es van extreure uns 8 hectòmetres cúbics d'aigua (valor estimat). De manera aproximada, el percentatge d'aprofitament de l'aigua l'any 2022 va ser de quasi bé el 25% (uns 2,3 hectòmetres cúbics) del total de l'aigua que s'extreu a la xarxa.

És necessari bombejar l'aigua freàtica per donar el servei amb normalitat.  / Foto: TMB


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Barcelona tramita per emergència 14,4 milions d’euros per millorar la xarxa d’aigües freàtiques.

Notícia

La neteja de la ciutat ja es fa amb aigua exclusivament freàtica, i ara, a causa de la situació d’excepcionalitat per la sequera, se n’augmenta l’ús als serveis municipals, sobretot, per al reg de supervivència d’arbres i plantes. 

Butlletí