L'Eix de la Riera de Caldes declara l'emergència climàtica

Font: Ajuntament de Sentmenat i AMERC

16/03/2023 - 08:07

Sentmenat, Santa Perpètua de la Mogoda, Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, La Llagosta i Polinyà, s'han sumat a la Declaració d'emergència climàtica als municipis de l'Eix de la Riera de Caldes.

Amb aquesta Declaració els ajuntaments reforcen el seu compromís respecte a l'emergència climàtica actual i es comprometen a treballar entorn uns punts clau.

L'emergència climàtica actual requereix assumir el compliment de compromisos polítics reals i vinculants, molt més ambiciosos que els actuals. Els consistoris necessitem dotar-nos d'un full de ruta capaç de garantir estratègies i accions que ens permetin reduir les emissions de CO₂, de gasos d'efecte hivernacle i abandonar els combustibles fòssils, apostant per una energia 100% renovable.

És per aquest motiu que la Declaració acorda donar continuïtat als projectes relacionats amb la lluita contra el canvi climàtic a l'Eix de la Riera de Caldes, participar en l'estratègia conjunta amb els municipis de l'AMERC per desenvolupar polítiques de transició energètica, i adherir-se al programa d'acords voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle, impulsat per la Generalitat de Catalunya.

L'AMERC també pretén impulsar la creació d'una Comunitat Energètica Local entre els sis municipis de l'associació, dins el marc d'aquest treball conjunt per lluitar contra el canvi climàtic. Aquesta Comunitat serà un nou recurs que permetrà millorar l'eficiència en la gestió de l'energia des de la producció fins al consum.

Amb aquest instrument els diferents actors locals, com els ajuntaments, els agents socials i econòmics i la ciutadania podran participar activament en la transició energètica, sigui produint energia, compartint-la o establint mecanismes de gestió i estalvi energètic.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya participen en un projecte europeu per estudiar el possible impacte del canvi climàtic en les aigües termals.

Notícia

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental ha aprovat el Pla comarcal d’adaptació al canvi climàtic. El Pla ha estat elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona que està impulsant l’elaboració d'aquests plans a les diferents comarques i ha estat participat pels ajuntaments de la comarca a nivell tècnic. 

Notícia

L’Ajuntament de Castellar del Vallès va reunir ahir dimecres el Comitè municipal d’actuació davant la sequera per impulsar noves mesures davant l’anunci del Govern de la Generalitat d’aplicar restriccions quan l’àrea de Barcelona entri en situació d’emergència, previsiblement a partir de l’1 de febrer

Butlletí