El transport públic és cosa de dones

dimarts, 21 març, 2023 - 10:00 a 19:00
Centre Cultural la Bòbila. L'Hospitalet de Llobregat

 Cinquè aniversari del congrés. Parlem dels impactes de les desigualtats de gènere en la mobilitat i el temps finit de les persones.

 Com afecten la ciutat dels 15 minuts, el teletreball i la flexibilitat horària als nostres usos del temps?

 Com cada any, comptarem amb casos d’èxit de polítiques de mobilitat amb perspectiva feminista a escala local i internacional.

Inscripció: Enllaç per la inscripció


Enguany des de la PTP organitzem una nova jornada per parlar de desigualtats i mobilitat amb perspectiva feminista. Com a temàtica central, aquest 2023 parlem del temps i de mobilitat, doncs, malgrat que la mobilitat no és una activitat en si mateixa i que ens és necessària principalment per a desenvolupar part de les nostres activitats diàries, ocupa un espai important en allò que anomenem els usos socials del temps. Cada vegada més, es parla del dret al temps, perquè aquest pot ser font d’injustícies, ja sigui en funció de realitats com l’origen, la renda, les discapacitats, o del lloc de residència de les persones. Si hi afegim la dimensió de gènere, i en un context de desigualtats estructurals entre dones i homes, les desigualtats s’accentuen.

L’aposta per la ciutat pròxima o dels 15 minuts, la millora dels temps de viatge dels serveis de transport públic, el teletreball o la flexibilitat horària en l’entorn laboral, poden ser exemples de polítiques que impacten en els temps de les nostres mobilitats, contribuït en conseqüència, a generar uns usos del temps més justos socialment, més saludables i ambientalment més resilients.

De la mateixa manera que en edicions anteriors i després de l’experiència dels darrers quatre anys, en aquesta edició mantenim un espai d’actualitat sobre polítiques de mobilitat i de transport amb perspectiva feminista. S’exposaran casos que són d’interès del nostre entorn més proper, així com, experiències d’interès de països de l’Àfrica i de l’Amèrica Llatina.

PROGRAMA A LA WEB.


 

Organitzador: 
Plataforma per la Promoció del Transport Públic
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Notícia

Als darrers cinc anys, més de 200 carrers, places i espais públics de tots els barris de la ciutat han estat objecte de projectes d’urbanització, millora i renovació

Notícia

Només cinc ciutats han estat elegides a escala europea, i dues són a Catalunya. La subvenció per a cada ciutat oscil·la entre els 65.000 i els 85.000 euros, i està recolzada per FedEx.

Notícia

600 alumnes d’una dotzena d’escoles i instituts de la ciutat han participat en una jornada d’educació ambiental a la llera del riu per commemorar el Dia Mundial de l’Aigua. Tot un seguit d’activitats i tallers que han proposat els estudiants de secundària per  divulgar entre els més joves les conseqüències que  poden tenir les nostres accions sobre el medi ambient.

Butlletí