La veu del jove activisme climàtic a Llatinoamèrica

27/02/2023 - 08:43

En el marc de les Jornades Ciutats i canvi climàtic, que va organitzar la passada tardor Casa Amèrica Catalunya  amb el suport de la Diputació de Barcelona, fes va realtizar un debat amb quatre de les joves activistes mediambientals més destacades de l'Amèrica Llatina: Nicki Becker (Argentina), Sara Cognuck (Costa Rica), Helena Gualinga (Equador) i Julieta Martínez (Xile), acompanyades per l’activista colombià pels drets humans Francisco Vera.

Amb totes elles es van abordar els principals objectius de les ciutats per caminar cap a la sostenibilitat. Perquè en un segle d’existència hem passat de viure majoritàriament del camp, a fer-ho a la ciutat, i 100 anys després la ciutat ha esdevingut una font de malestar, de conflicte i de solitud, per a moltes persones. Un dels reptes urbans del segle XXI és precisament revertir aquesta tendència, generar espais de benestar individual i col·lectiu, recuperar la salut planetària.

Es va aprofundir també en la realitat climàtica urbana en una regió on el 80% de la població viu en ciutats. Sabem que la gran desigualitat social que concentren les ciutats anirà en augment en els propers anys, per això cal parlar de justícia i diplomàcia climàtica, i de com ens adaptarem als canvis que arriben en els propers decenis.



 

Relacionats

Notícia

Després d’acceptar la proposta que l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha fet als joves regidors i regidores que aquest curs formen part del Consell dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), a partir d’avui començaran a treballar per contribuir a minvar els efectes de l’emergència climàtica

Reportatge
COP28. Un reportatge d'UNICEF

Com conscienciar els nens i nenes amb esperança i optimisme.

Article

Verificat i el CREAF entrenaran professorat i adolescents en desmuntar mites falsos sobre canvi climàtic

Butlletí